Müftüden skandal açıklama! Kızlar ergenlik çağında evlendirilmeli

Müftüden skandal açıklama! Kızlar ergenlik çağında evlendirilmeli

Kız çocukları hakkında il müftüsünden skandal sözler. İşte haberin ayrıntıları;

Hatay Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, skandal bir açıklamaya imza attı ve kız çocuklarının ergenlik çağında evlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Müftü Hamdi Kavillioğlu, Narlıca Hz. Ayşe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde velilere yönelik verdiği düzenlenen bir konferansta şok ifadeler kullandı. Müftü Kavillioğlu İslam’a göre, çocukların anne ve babaları üzerinde bazı hakları olduğunu belirterek, bunlardan birinin de çocuğun ergenlik çağına eriştiğinde babası tarafından evlendirilmesi olduğunu söyledi.

Kavillioğlu kız çocuklarının 9-15 yaş arsında evlendirilebileceğini savundu.

Müftü Kavillioğlu, İslam’a göre çocukların anne ve babaları üzerinde, ‘Güzel bir isim koymak’, ‘İyi bir eğitim ve terbiye vermek’, ‘Çocuklara güzel davranmak’ ve ‘Evlilik çağına geldiğinde evlendirmek’ gibi bir takım hakları olduğunu söyledi.

Kavillioğlu, çocuğun evlilik çağı ile ilgili olarak, “Çocuğun, babası üzerindeki haklarından biri de, buluğ çağına erişince çocuğunu evlendirmesidir. Hem Kur’an-ı Kerim hem de Hz. Peygamber (s.a.v), gençlerin ve yetimlerin buluğ çağına erince evlendirilmelerini emretmektedir” açıklamasında bulundu.

Buluğ çağı, İslâm âlimlerinin çoğunluğuna göre kızlarda 9-15, erkeklerde 12-15 yaşları arası olarak belirlenmiştir. Yalnız İmam-ı Azam Hazretleri, buluğ çağının sonu olarak kızlarda 17, erkeklerde ise 18 yaşını kabul eder” diyerek çocuk evliliklerine destek çıktı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.