'Müftülüğe tahsis edilen anaokulu arazisi cemaat ve tarikatlara verilecek' iddiası

'Müftülüğe tahsis edilen anaokulu arazisi cemaat ve tarikatlara verilecek' iddiası

Bağcılar Belediyesi, anaokulu arazisini Müftülüğe tahsis etti. İddiaya göre müftülük söz konusu araziye eğitim tesisi yapacak ve daha sonra cemaat ve tarikatlara verecek.

Bağcılar Belediyesi, anaokulu arazisini Müftülüğe tahsis etti. Müftülük söz konusu araziye eğitim tesisi yapacak. 

Bağcılar Belediye Meclisi’nin eylül ayı toplantısında, Bağcılar Belediyesi’nin mülkiyetinde bulunan ve imar planlarında anaokulu olarak ayrılmış olan arazinin Müftülüğe tahsis edilmesi teklifini de görüştü.

 

Bağcılar Müftülüğü’nün 15 gün önce Bağcılar Belediyesi’ne müracaatta bulunduğu belirtilen teklifte özetle şöyle denildi:

 

“Bağcılar İlçesi 15 Temmuz Mahallesi 2617 ada, 10 parsel sayılı, 1.196,10 metrekare sahalı ve 15.09.2008 tasdik tarihli uygulama imar planlarında Anaokulu Alanında kalan taşınmazın, eğitim tesisi yapılmak üzere Bağcılar Müftülüğüne beş (5) yıl süre ile tahsis edilmesi ilgi yazı ile talep edilmiştir.”

 

“CEMAAT VE TARİKATLARA VERİLECEK”

 

Hukuk Komisyonu raporu olarak Bağcılar Belediye Meclisi’ne gelen teklifle ilgili söz alan CHP’li Meclis üyesi Mehmet Tuncer, anaokulu arazisinin Müftülüğe verilmesine tepki gösterdi. Konuyla ilgili daha sonra yaptığı değerlendirmede Tuncer, söz konusu arazinin cemaat ve tarikatlara verileceğini iddia etti. 

 

Tuncer özetle şunları söyledi:

 

“İBB Başkanımız sayın Ekrem İmamoğlu’nun seçimlerdeki en önemli vaatlerinden biri de kreşti. Sayın Ekrem İmamoğlu’nun bu vaadini yerine getirememesi için, AKP’li ilçe belediyeleri her türlü engeli çıkarmaya devam ediyor. Bağcılar Belediyesi geçenlerde, kreş yeri talep eden İBB’ye, şahıslara ait yerler gösterdi. Ama 9 Eylül 2021 tarihindeki meclis toplantısında, belediyenin kendisine ait bir araziyi, bir sürü bakanlıktan daha fazla bütçesi olan Diyanet’e devretti. Burayı kreş yapacak diye müftülüğe devrettiniz ancak bir süre sonra başka örneklerde de şahit olduğumuz gibi burası cemaat ve tarikatlara verilecek.”

 

r.jpeg

res2.jpeg

re3.jpg

re4.jpg

re5.jpg

 

 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.