Müftüoğlu: İdama karşıyım

Müftüoğlu: İdama karşıyım

Bodrum’da tatilden dönen ünlü isim idamı desteklemediğini açıkça ifade etti. İşte ayrıntılar;

Emel Müftüoğlu son günlerin en çok tartışılan konularından idama ilişkin açıklamalar yaptı ve idamı desteklemediğini belirtti.

Emel Müftüoğlu İstanbul Etiler’de basın mensuplarına ayaküstü açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Leyla ve Eylül için oldukça üzgün olduğunu belirten Müftüoğlu, idam isteyen ünlülerin aksine şöyle konuştu:

“Bunlar derin ve ağır meseleler. Fevri davranıp da cahil yaklaşımlardan kaçınmak gerekiyor. Mutlaka yetkililer ve uzmanlar bu konuda dünyadaki hukuku da göze alarak bir şeyler yapacaklardır. O kadar çelişkili bir durum ki; vahşetten kaçıyorsun vahşeti onaylıyorsun… Ben bu heyecanlı davranışları da çok sevmiyorum. Sosyal medyadan birbirlerini ittirip kaktırmalarını, birbirlerinin hayatlarına karışmalarını sevmiyorum. Çok hassas konular. İdam denilen şey çok ağır bir şey.

Bunun sonuçları hiç güzel olmayabilir. Şiddete her zaman karşı olan insanlardanım. Çocuklarımızı şefkatle ve sevgiyle büyütün ki ilerde canavara dönüşmesinler. Her şey eğitimle başlıyor. İnsanlara bazı şeyleri kısıtladıkça bazı eylemler daha çok artıyor. Bunu yapan insanlar sağlıklı insanlar olsalar bunu yapmazlar. Bu sadece bizde olan bir şey değil, mesela Amerika bunu temelinden beri yaşıyor.”

“BERNA YANLIŞ ANLAŞILDI”

Öte yandan Alişan ve Berna Laçin'in sosyal medyadan atışmasına da değinen Müftüoğlu; “Berna'nın ne söylemek istediğini anlayabiliyoruz. Önce kişinin ne söylemek istediğini bilmemiz gerekiyor. Berna bence yanlış anlaşıldı. Zaten herkes birbirini yanlış anlamaya yer arıyor. En büyük problemimiz bu. Birisi bir hedef bulsun, ona saldırsın, oradan sesini duyursun, oradan bi kendini göstersin… Önce bundan arınmamız ve sakin olmamız gerekiyor. Birbirimizi kırmamamız gerekiyor” dedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.