Muhalefete 'Suriye operasyonuna karşı çıkın' çağrısı yapan Demirtaş'tan Türkiye'ye skandal ifadeler

Muhalefete 'Suriye operasyonuna karşı çıkın' çağrısı yapan Demirtaş'tan Türkiye'ye skandal ifadeler

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, TSK'nın Suriye'nin kuzeyinde bulunan PKK/YPG terör örgütüne gerçekleştireceği muhtemel operasyona karşı skandal ifadeler kullandı.

Bölücü terör örgütü PKK ile bağı ve hakkındaki terör suçlamaları nedeniyle yaklaşık 6 yıldır cezaevinde olan HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'nin Suriye'yi işgal eden ABD kontrolündeki terör PKK/YPG'ye yönelik muhtemel harekatına sert sözlerle karşı çıktı.

 

SURİYE'Yİ İŞGAL EDEN PKK/YPG'YE "KÜRT", TÜRKİYE'YE "İŞGALCİ" DEDİ!

 

Terör örgütü PKK/YPG'yi "Kürtler" olarak nitelerken, Türkiye'yi 'işgalci' olarak suçlayan Demirtaş, "İktidar, yeni bir askeri harekâtla Suriye'nin Kürt bölgelerindeki işgali genişletmeye hazırlanıyor." suçlamasında bulundu.

 

ALTILI MASAYA ÇAĞRI YAPTI: TUTUMUNUZ BELİRLEYİCİ OLACAK

 

6'lı masayı uyaran Demirtaş, "Burada, muhalefetin birlik halinde alacağı tutum belirleyici olacaktır. Zaten bazı muhalefet liderlerinin, olası Suriye harekâtına kuşkuyla yaklaştıklarını belirten açıklamaları oldu." sözlerini sarf etti.

 

TÜRKİYE'NİN TERÖR ÖRGÜTÜNÜ TEMİZLEMESİNE "KANLI OYUN" SUÇLAMASI

 

Muhtemel operasyona "kanlı oyun" oyun suçlamasında bulunan HDP'li Demirtaş, altılı masaya gözdağı vererek, "Kimler bu oyuna gelmeyecek ve savaş çığırtkanlarının kuyruğuna takılmayarak Türkiye'nin geleceğinde söz ve karar sahibi olacak, bunu hep birlikte göreceğiz." sözlerini sarf etti.Hükümetin operasyonu Türkiye'yi savunmak için değil, Kürtlerin ve Suriye halklarının iradesine müdahale için yapacağını iddia eden Demirtaş, "Suriye'de iç savaşın büyümesinde AK Parti iktidarının büyük sorumluluğu var." diyerek yine Türkiye'yi itham etti.

 

6'LI MASAYA GÖZDAĞI: SESİNİZİ YÜKSELTİN

 

PKK'ya "terörist" ve "katil" denmesine karşı olan Demirtaş, skandal ifadelerine şöyle devam etti:

 

"Dünyanın bütün devletleri ve silahlı yapıları sütten çıkmış ak kaşık da sıra Kürtlere ve Şam yönetimine gelince mi "terörist" ve "katil" oluyorlar? Türkiye tehdit altında olursa ve gerçekten başka hiçbir seçenek kalmamışsa silahlı güçler, ordular Türkiye'yi işgale kalkıyorsa tamam, hep birlikte gövdemizi taşın altına koyalım."

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.