Muharrem İnce çok kızdı ama Almanya 'Erdoğan' dedi

Muharrem İnce çok kızdı ama Almanya 'Erdoğan' dedi

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Almanya Başbakanı Merkel’e tepki gösterdi. İşte ayrıntılar;

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Merkel’in Erdoğan’a yaptığı davete tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Almanya Başbakanı Merkel’in 24 Haziran seçimlerinden sonra Tayyip Erdoğan'a yaptığı Almanya'ya davetine sert tepki gösterdi.

Merkel’in seçimlerden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Almanya’ya davet ettiğini hatırlatan İnce, "Merkel bugün Erdoğan seçimden sonra Almanya’ya gelsin demiş. Sayın Merkel önce ben 81 milyonda birliği sağlayacağım sonra sıra size de gelecek. Senin haddine mi düşmüş Türkiye’de demokrasi, seçimin sonucunu beklemeden o nezaketsizliği niye yapıyorsun. Sem kimsin? Benim ülkemde bir seçim var. Kimin seçileceğini nereden biliyorsun. Ne ortaklığınız varda onu ön plana çıkartamaya çalışıyorsun. Karın mı var onun seçilmesinden. Sen ne zannediyorsun kendini? Almanya'nın uşağı mıyız biz? Biz bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'yiz" diye konuştu.

Türkiye’de seçimlerin olduğunu hatırlatan İnce, "Türkiye’de kimin cumhurbaşkanı olacağını biliyor musun? Herkes haddini bilecek. Türkiye’nin iç işidir bu. Almanya’nın haddine mi düşmüş. Önce içeride birlik. Ve bir gün sıra onlara da gelecek. Türkiye tek yumruk olsa Fransa kutsal kitabımıza Kur’an-ı Kerim’e laf edebilir mi?” dedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.