Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilecek mi?

Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilecek mi?

100 binin üzerinde imza toplayarak 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olma hakkını elde eden Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce çekilme çağrılarına tepki gösterdi.

100 binin üzerinde imza toplayarak 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olma hakkını elde eden Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce çekilme çağrılarına tepki gösterdi.

Çağrıların adeta bir kampanyaya dönüştüğünü söyleyen Muharrem İnce, "Kardeşim ben siyaset yapmak istiyorum. Peki neden çekileyim siz adayınıza güvenmiyor musunuz? Demokratik bi hak değil mi?" ifadelerini kullandı.

İnce, Hürriyet gazetesinden Abdulkadir Selvi'ye açıklamalarda bulundu.

Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) 100 bin imza toplayarak aday olan İnce, Kılıçdaroğlu'nun adaylıktan çekilmesini istemesi halinde nasıl bir tavır ortaya koyacağını, cumhurbaşkanlığı yardımcılığı teklifine olan bakış açısı ve üzerindeki baskıya ilişkin sorulara yanıt verdi.

 

ADAYINIZA GÜVENMİYOR MUSUNUZ?

 

Cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesi yönündeki çağrıların neredeyse bir kampanyaya dönüşmesiyle ilgili soruyu yanıtlayan İnce, şunları söyledi:

 

"Kardeşim ben siyaset yapmak istiyorum. Peki neden çekileyim siz adayınıza güvenmiyor musunuz? Demokratik bi hak değil mi?"

 

"BU SEÇİMDEKİ KADAR BEL ALTI VURUŞ HİÇ GÖRMEDİM"

 

Selvi'nin "üzerinizde yoğun bir baskı var, bu sizi bunaltıyor mu?" sorusuna da cevap veren İnce, "Ben bunalmam. Ben bu seçimdeki kadar bel altı vuruş hiç görmedim." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyaretine gelmesi ve çekilmesini müzakere etmesi halinde tavrının ne olacağıyla ilgili İnce, "Milli Yol, Bağımsız Türkiye’ye gitmişse bize de gelecektir. Bekliyorum. Buyursun." ifadelerini kullandı.

 

"KEMAL BEY GELİRSE KONUŞURUM"

 

Kendisine cumhurbaşkanı yardımcılığı ya da bakanlık önerilmesi sorusuna, "Bana bir teklif falan yok" diyen İnce, Kılıçdaroğlu'nu işaret etti. İnce, "Kemal Bey gelirse konuşurum. Ama gazetecilerin yazdığı haberler üzerinden konuşmam. Ben müzakereye açığım." dedi.

 

"SÖZDE SANATÇILAR" MAKSADINI AŞTI

 

Muharrem İnce büyük tepki çeken "Sözde sanatçılar" ifadelerine de açıklık getirdi.

 

İnce şu ifadeleri kullandı:

 

"Düzelteyim, evet biraz maksadını aştı. Fazıl Say’ı keyifle dinlerim. Bizim yüz akımız, bir sanatçımız. Ben onu kastetmedim ama o bana bazı laflar etti. Üstüne alındı ama ben onu kastetmedim. O niye üstüne alındı ki? Ben onu kastetmedim, o üstüne alındı. Sonra video gönderdim ona, bak seni kastetmedim dedim. İzlemem dedi. Tavrı hoş değildi. Sanatçılarımızın gözlerinden öpüyorum. Fazıl Say’ı ayırıyorum. Ama belediye bağlantılı olanlar hariç. Fazıl Say benim videomu izlemeye tenezzül etmemiş ama ben onun konserlerini keyifle dinliyorum. En son Kaz Dağları’nda dinlemiştim. Buradan Fazıl Say’a selamlarımı iletiyorum."


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.