Muharrem İnce de CHP vurgunu yemiş: 'Kürt-Türk' ayırımı yaptı!

Muharrem İnce de CHP vurgunu yemiş: 'Kürt-Türk' ayırımı yaptı!

Partisinin il başkanlığının açılışını yapmak için Ağrı'ya giden Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, burada yaptığı konuşmada durduk yere adeta Sünni-Alevi kavgası çıkarmayı ima ettiği şeklinde yorumlanan sözler sarf etti.

CHP'den Atatürkçülerin kovulduğunu iddia ederek ayrılan ve kendi partisini kuran Muharrem İnce  üç beş oy uğruna diğer ittifaklardan farkı olmadığını ortaya koydu.  İnce'nin bugün Ağrı'da yaptığı konuşmada  Türk ile Kürt veya Alevi ile Sünni kavgası varmış gibi konuşması tepki çekti.

Kavganın asıl sebebi PKK bölücüleri ve siyasi rant sağlamak isteyen siyasetçilerle tarikatçılar olduğunu unutarak o siyasetçiler kervanına kendisi de katılmış göründü.

Muharrem İnce açılışını yapmak için gittiği Ağrı'da ittifaklara rest çekerek "Ne Cumhur ne Millet tek yol Memleket" dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin il başkanlığının açılışını yapmak için Ağrı'ya geldi. Açılışta konuşan İnce, "Ne Cumhur ne Millet tek yol Memleket. Destek istiyorum sizlerden. 50 artı 1’i alacağız" dedi.

Van’daki programının ardından bugün Ağrı’ya gelen Muharrem İnce, partisinin merkez Kağızman Caddesi üzerindeki il başkanlığı hizmet binasının açılışına katıldı. Parti binası önünde il teşkilatı ve partililerce karşılanan İnce, açılış öncesinde yaptığı konuşmasında Ağrı’nın önemli bir hayvancılık kenti olduğunu söyledi. Ağrı’ya son 6 ayda ikinci kez geldiğini belirten İnce, Ağrılı seçmenlerin HDP ile AK Parti arasında kaldığını söyledi.

'3 DİL' ÖĞRETECEKMİŞ

"Allah’ın izni ile bunu yapacağız. Ama sizde kendinize şunu soracaksınız. Sıkışmışsınız AKP ile HDP arasına başka hiçbir yere gitmiyorsunuz. Size hizmet etseler de etmeseler de fark etmiyor. Ya AKP’ye ya da HDP’ye oy veriyorsunuz. Bakın bu doğru değil. AK Parti'yi de HDP’yi de bırakın Memleket Partisi’ne gelin. Size söz veriyorum. Bizim sloganımız mavi. Projemiz 3 B. Bu memleketi barıştıracağız. Madenci ile çevreciyi barıştıracağız. Sendikacı ile patronu barıştıracağız. Sünni ile Alevi’yi barıştıracağız. Kürdü ile Türkü barıştıracağız. Bu memleketin bütün evlatlarına 3 dil öğreteceğiz. Bir resmi dil Türkçe'yi öğreteceğiz. İki çocuğun anasının konuştuğu dili öğreteceğiz. 3 uluslararası bir dil öğreteceğiz. Üretim ekonomisi kuracağız. Hayvancılığı geliştireceğiz. Sizlerden istediğim şu. Ne Cumhur ne Millet tek yol Memleket. Destek istiyorum sizlerden. 50 artı 1’i alacağız."

İnce, konuşmasının ardından il başkanlığının açılış kurdelesini partililerle birlikte kesti. Parti binasının açılışından sonra davul zurna eşliğinde Cumhuriyet Caddesi’nde esnafı ziyaret eden İnce, Ağrı’dan Erzurum'daki il binasının açılışını yapmak üzere yola çıktı.

İnce'nin Ağrı'da, bu ülkede PKK dışında kimsenin kimseyle kavgasının olmadığını bilmemezlikten gelmesi, Türkiye'nin yaşamsal önemde duyarlı olduğu konuyu üç beş oy uğruna çarpıtarak ve adeta HDP'leşmiş CHP ağzıyla konuşması, partisine sempati duyan seçmenler arasında 'YCHP'den ne farkımız kaldı' homurtularına yol açtı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.