Muharrem İnce: Muhalefetin S-400 eleştirmesi Amerika'ya 'Ben senin adamınım' demesidir

Muharrem İnce: Muhalefetin S-400 eleştirmesi Amerika'ya 'Ben senin adamınım' demesidir

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, muhalefetin S-400 alımını eleştirmesinin Amerika'ya "Ben senin adamınım" demek anlamına geldiğini öne sürdü.

Rus yapımı hava savunma sistemleri, Rusya-Ukrayna savaşında defalarca Türk üretimi SİHA'lar tarafından vuruldu ve ortaya çıkan pek çok görüntü, Rus üretimi silahların oldukça başarısız olduğunu ortaya koydu. Fakat Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, ABD'nin Türkiye'yi ortağı ve yatırımcısı olduğu F-35 projesinden çıkarmasına neden olan S-400 alımına karşı çıkmanın Amerika'ya "Ben senin adamınım" demek anlamına geleceğini savundu.

Muharrem İnce muhalefetin kafasının karışık olduğunu ve net fikirlerinin olmadığını belirterek "Libya tezkeresine 'evet' diyoruz. Çünkü Türkiye Akdeniz'de olmalıdır. Mavi Vatan'ı savunuyoruz" dedi.

 

"Amerika'ya 'Ben Senin Adamınım' Demektir"


"Bazı konular siyaset üstüdür. Örneğin S-400 savunma aracıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti NATO üyesidir. Ama NATO üyesi ülkeler PKK'ya, YPG'ye silah vermektedir, bizi sırtımızdan vurmaktadırlar.

 

Türkiye de F-35 almak istemiş Amerika'dan, parasını vermesine rağmen uçakları teslim etmiyorlar. Türkiye de S-400 alıyor" diyen İnce, şu ifadeleri kullandı:

 

"Şimdi muhalefetin çıkıp S-400'ü eleştirmesi Amerika'ya göz kırpmasıdır, Amerika'ya 'ben senin adamınım' demesidir. Biz öyle demiyoruz. Türkiye kendini savunmak için S-400 alması gerekiyorsa S-400 alacak, F-35 alması gerekiyorsa F-35 alacak. Ne işimiz var Azerbaycan'da demiyoruz biz. Türkiye Azerbaycan'a yardım etmelidir. Hatta az etmiştir. Biz iktidar olduğumuzda daha fazla edeceğiz. Milli konularda sırf iş olsun diye ortalığı karıştırmak muhalefet etmek değildir. Muhalefet etmek yanlışları gördüğünüzde konuşmaktır. Dış politika ayaküstü konuşulacak, üç tane oy fazla alayım diye yapılacak iş değildir."


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.