Muharrem İnce'den flaş mesaj! Bırakırsa iyi olur!

Muharrem İnce'den flaş mesaj! Bırakırsa iyi olur!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde kazan kaynamaya devam ediyor. Muharrem İnce’den flaş bir açıklama daha geldi. İşte ayrıntılar;

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifa etmeme kararı almasının ardından parti içerisinde huzursuzluklar yaşanmaya devam ediyor.

Muharrem İnce’nin ise yerel seçim öncesinde kurultay çağrısı girişiminde bulunmayacağı, fakat Kılıçdaroğlu’nun kendiliğinden bırakması halinde de memnun olacağı öğrenildi.

CHP’de, seçimin hemen ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve genel merkez yönetimine yönelik istifa talepleri, genel merkez önünde oturma eylemi, olağanüstü kurultay, İnce’nin partinin başına geçmesi çağrıları nedeniyle yükselen tansiyon, Kılıçdaroğlu’nun “değerimizdir” dediği İnce’nin, ziyaret edeceği illerde parti örgütleri tarafından karşılanması talimatı, İnce’nin de “Ağzımdan kurultay duymayacaksınız” açıklamalarıyla aşıldı. Ancak gerginliğin aşılmasında "ağır abi" olarak nitelendirilen eski genel başkanların devreye girmesi önemli rol oynadı.

GERGİNLİĞE EL KOYDULAR

Alınan bilgiye göre, Eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ve eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen temasa geçerek, seçim sonrasında sosyal medya ve parti içinden yapılan çağrıları ve İnce ile Kılıçdaroğlu’nun ilk açıklamalarındaki gerginliği de dikkate alarak, iki ismi ziyaret etme kararı aldı. Bu konuda daha sonra eski genel başkan Hikmet Çetin’e de bilgi verildi. Çetin, programı nedeniyle, sadece en son gerçekleştirilen eski Genel Başkan ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal görüşmesine katıldı. Baykal’a, yapılan görüşmelere ilişkin bilgi sunuldu. Tansiyonun yükselmesinde, seçim sonrasındaki iletişim kazaları ile sonuçlara ilişkin hayal kırıklığı ve İnce’ye yönelik olağanüstü kurultay çağrısı baskısının etkili olduğu saptamasında bulunuldu.

BIRAKIRSA İYİ OLUR!

Hem İnce, hem de Kılıçdaroğlu, en kısa zamanda bir araya gelebilecekleri belirtildi. Partinin bu süreçten sonra yerel seçimlere odaklanması gerektiği, dağınık ve bölünmüş bir görüntüyle, kurultay tartışmalarıyla zaman kaybetmesinin, yerel seçimleri olumsuz etkileyeceği değerlendirmeleri yapıldı. Görüşmede İnce’nin yerel seçimlere 1 yıldan az süre kaldığı için bu aşamada parti içini tartıştırmayacağı ve bu nedenle de bir kurultay çağrısı yapmayacağı ancak Kılıçdaroğlu’nun kendisinin böyle bir karar alması halinde de bundan ancak memnuniyet duyacağı mesajı verdiği kaydedildi. Siyasi kulislerde çıkan bu tablo, kurultay tartışmalarının ve iç hesaplaşmanın 9 ay sonra yapılacak yerel seçim sonrasına bırakıldığı şeklinde yorumlandı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.