Muharrem İnce'den muhalefete 'adaylık' çağrısı!

Muharrem İnce'den muhalefete 'adaylık' çağrısı!

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, muhalefete bir çağrıda bulunarak cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen adaylarla televizyonda Türkiye'nin sorunlarını tartışmayı teklif etti.

2023'te gerçekleşecek seçimlerde Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olarak öne çıkarken muhalefetin adayının kim olacağı kafalarda soru işareti olarak yerini koruyor. Bu konuda 6'lı masanın ortak bir karar vermesi beklenirken kamuoyunda ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın adı öne çıkıyor.

 

MUHARREM İNCE'DEN MUHALEFETE ÇAĞRI

 

Adayın kim olacağına ilişkin tartışmalar devam ederken Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'den konuyla alakalı dikkat çeken bir çıkış geldi. İnce, aday olmak isteyenlere televizyon programında tartışmayı, sonra da bir anket yaptırarak kim çıkarsa onu desteklemeyi teklif etti.

 

"ANKETTEN KİM ÇIKARSA ONU DESTEKLEYELİM"

 

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan İnce, "Erdoğan'ın karşısında cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen adaylar, önce televizyonda milletin karşısında Türkiye'nin sorunlarını tartışalım. O tartışmadan sonra güvenilir bir araştırmacıya anket yaptıralım. Anketten kim çıkıyorsa hep birlikte onu destekleyelim. Var mısınız?" ifadelerini kullandı.

 

"MİLLET BELİRLESİN ADAYI"

 

Daha sonra bir paylaşımda daha bulunan İnce, "Demokrasi kültürü olmayan Erdoğan, televizyonda tartışma davetinden yıllardır kaçıyor. Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyenler siz neden istemiyorsunuz? Erdoğan'ı bu konuda eleştirmiyor muyuz? Gelin milletin karşısında canlı yayında tartışalım. Millet belirlesin adayı" dedi.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.