Muharrem İnce'den ŞOK kurultay açıklaması

Muharrem İnce'den ŞOK kurultay açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiği Muharrem İnce flaş istifa açıklamasında bulundu. İşte sıcak gelişmenin ayrıntıları;

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin seçimlerde partisinden fazla oy alması ve CHP’nin oylarının bu seçimde düşmenin ardından parti içerisinde yeni bir kriz çıktı. Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesini isteyen partililer CHP Genel Merkezi önünde oturma eylemine başladı.

Muharrem İnce’den ise flaş bir istifa açıklaması geldi.

Seçimde alınan yenilgi sonrası tepkilerin çığ gibi büyüdüğü ve istifa seslerinin yüseldiği CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'den bir açıklama geldi.

Muharrem İnce, "Bir kişi dahi partiden istifa etmesin. Herkes yerinde kalsın. Benim ağzımdan kurultay diye bir şey duyarsanız o zaman konuşursunuz ama duyamayacaksınız" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, sosyal medya hesabından sadece Muharrem İnce’nin genel başkan adayı olacağı olağanüstü kurultay çağrısında bulundu.

Akbulut açıklamasında, "Genel başkanımız ‘kendi içimizde değerlendirilir’ diye istifa etmeme yolunu tercih etti. Şahsımın görüş bildireceği her ortamda açıklayacağım görüşü buradan herkese söylüyorum. Biz kaybetmedik. Yeni başladık ve bir lider kazandık. Genel başkanımıza görev süresi içerisinde partimize yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür edip Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce’nin 50 günde yükselttiği çıtayı bir sonraki seçimlere kadar iktidar seviyesine çıkarması için sadece kendisinin genel başkan adayı olduğu olağanüstü kurultaya gitmeliyiz" dedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.