Muharrem İnce'den U dönüşü! İncirlik'i kapatırım demedim

Muharrem İnce'den U dönüşü! İncirlik'i kapatırım demedim

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Cumhurbaşkanı adayı ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, gündeme ilişkin konuştu ve yeni ‘İncirlik’ açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar;

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Amerika Birleşik Devleti’nin Adana’daki İncirlik üssüne ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

'İNCİRLİK'İ KAPATIRIM DEMEDİM'

Muharrem İnce, "ABD, Fethullah Gülen'i benim cumhurbaşkanlığım dönemimde iade etmezse İncirlik'i kapatırım' dediniz. Kapatır mısınız?" sorusuna ise "Kapatırım demedim. Amerikan askerleri Noel tatilini Amerika'da geçirirler' dedim. O da onların haklarıdır zaten" yanıtını verdi.

'UZLAŞABİLİRİZ'

Ankara-Berlin ilişkilerine dair de değerlendirmede bulunan Muharrem İnce "Meydanlarda 'Ey Merkel, ey Almanya' diye kavga etmenin hiçbir anlamı yoktur. Uzlaşabiliriz" dedi.

Cumhurbaşkanı seçilmesi hâlinde doları düşüreceğine dair vaadini yineleyen İnce, bunu nasıl gerçekleştireceğini ise şu sözlerle anlattı:

"Yabancı para güvenli limanı sever. Liman güvenliyse para gelir, dolar da düşer zaten. Yani bir Merkez Bankası Başkanı’nı CHP Genel Merkezi'ne çağırmayacağım. İşin ehli insanları iş başına getireceğiz, liyakatlı insanlar olacak. İdeolojik saplantılarımız olmayacak, şeffaflık olacak, yolsuzluk olmayacak. İsraf ekonomisinden vazgeçeceğiz, insaf ekonomisine geçeceğiz. Ve yatırımcı gelecek, bize güvenecek zaten."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.