Muharrem İnce’den yeni açıklama

Muharrem İnce’den yeni açıklama

Muharrem İnce, 'Külliye'ye giden CHP'li skandalıyla' ilgili sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yaptı.

Sözcü yazarı Rahmi Turan, 20 Kasım tarihli köşe yazısında 9 Kasım’da bir CHP’linin Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde  AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü yazmıştı.

İddianın gündemde bomba etkisi yaratmasıyla birlikte Rahmi Turan, 'Söz konusu CHP’linin Muharrem İnce olduğunu' öne sürmüştü.

Rahmi Turan, haberi aldığı kaynağın kimliğini gizli tutarken, gazeteci Talat Atilla, Odatv’ye “Haber kaynağı ben değilim. Bunu söyleyenleri mahkemeye vereceğim” şeklinde demeç vermişti.

Turan ise bu beyan üzerine “Saray’daki CHP’li” yazısındaki bilginin kendisine Talat Atilla tarafından verildiğini  açıklamıştı.

“Saray’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştüğü” yolunda iddiayı kesin bir dille yalanlayan CHP’li Muharrem İnce ise konuya ilişkin ilk açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Eğer böyle bir görüşme gerçekleştirdiysem ve bununla ilgili bir belge varsa Taksim’de kendimi yakarım.”

 

DÜN BASIN KARŞISINA ÇIKTI

 

Rahmi Turan'ın "Saray'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştüğünü" öne sürdüğü isim olan CHP Parti Meclisi Üyesi Muharrem İnce, konuyla ilgili dün bir basın toplantısı düzenledi.

 

İnce dünkü basın açıklamasında şunları söylemişti:

'Yaklaşık beş gündür Türkiye bu konuyu konuşuyor. Ben bunun böyle olacağını tahmin ettim. Bu yalan haber çıkınca hissettim, burada bir tezgah var dedim. Arkadaşlara dedim ki bir twit atalım bir komplo var diyelim dedim. Sonra sayın Genel Başkan bir TV kanalına çıktı ve oraya çıkınca gazeteci sordu. "Siz saraya giden bir CHP'li var ne diyorsunuz?" dedi. "Şaşırmadım. Doğrudur ama ismi açıklayamam" dedi. Demek ki önceden biliyor!

'Sayın genel başkana 11.23'de telefon açtım. 14 dakika sonra geri dönüş yaptı. 8 dakika 19. saniye kendisiyle konuştum. Dedim ki "Burada bir yalan var. Partimiz yara alacak. Yanınıza geleyim. Birlikte görüntü verelim. Hiçbir CHP'li bunu yapmaz. Bir kere bu kişi ben değilim. Gel bu badireyi atlatalım. Parti yara alacak. Kaptan sizsiniz geleyim" dedim. "Tamam haber vereceğim sana dedi" haber falan vermedi.'

Bir tezgah var ortada ve sorumluları açığa çıkarılmalıdır.

24 Haziran akşamından bu yana başlayan bir kampanya var. Seçim akşamı neredeydi? Yok alkollüydü! Yok baskı altındaydı. Hakkımda çıkan dedikoduların hepsi CHP Genel Merkezinde üretilmiştir. Bunların Muharrem İnce'den bu kadar çekinmeleri bana gurur veriyor. Madem siyasette en güçlü dönemdeymiş niye bu kadar uğraşıyorsun o zaman?

CHP Türkiye'de temiz siyaset iddiasında ise önce bu pisliği temizlemelidir. Arınma, temizlik buradan başlayabilir.'

 

SOSYAL MEDYA HESABINDAN YENİ BİR AÇIKLAMA YAPTI

 

Muharrem İnce, sosyal medya hesabı Twitter'dan bugün yeni bir açıklama daha yaptı.

 

İnce Twitter’dan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

 

'Bu olay sonunda bana iftira atıldığı, kumpas kurulduğu bütün gerçekliğiyle ortadadır. Şimdi CHP yönetiminin yapması gereken partimizin içindeki o iftiracıyı bulup cezalandırmasıdır.

O kişiyi bulmazlarsa aynı iftira ile kendileri karşılaştıklarında şaşırmasınlar.

Cumhurbaşkanlığı kampanyasında 107 miting yaptım. Yandaş medyada tek satır haber olmadım. Bugün yandaş medya beni pek sever oldu. Geçmişte beni yazmayarak, bugünse yazarak bana zarar vermeye devam ediyor.

Yandaş medya senden gelecek rahmet Allah'tan gelsin.'

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.