Muharrem İnce’nin adaylığı Erdoğan’a seçim kazandırır mı?

Muharrem İnce’nin adaylığı Erdoğan’a seçim kazandırır mı?

Muharrem İnce’nin adaylığı Erdoğan’a 2023 seçimlerinde yeniden Cumhurbaşkanı seçilmenin yolunu açar mı? İnce’nin parti kurması CHP’yi ve seçimleri nasıl etkiler?

Ankara kulisleri Muharrem İnce’nin yeni parti kuracağı haberleri ile çalkalanıyor.

CHP içerisindeki en etkili muhalefeti yapan ve geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan ile başa baş yarışan Muharrem İnce’nin parti kuracak haberlerini yalanlamaması ise dikkat çekiyor.

Kulislerden gelen bilgilere göre İnce kesinlikle parti kuracak ve bunun için gerekli hazırlıklara çok önceden başlamış.

“Bu CHP’den hayır gelmez” sözü ile daha önce de parti kuracağı mesajını veren İnce’nin, CHP tarafından yeniden Cumhurbaşkanlığına aday gösterilmeyeceği de biliniyor.

Kılıçdaroğlu’nu en sert biçimde eleştiren İnce’nin, CHP’de siyasi hayatını sürdüremeyeceği son Olağan Kongrede iyice belli oldu.

“Kılıçdaroğlu’nun tek kazandığı seçim kurultay seçimleri” diyen İnce, Kurultayların da artık CHP Genel Başkanlığına seçilmesi için bir seçenek olmadığını görünce yeni parti kuruluşuna hız verdi.,

Gelecek seçimlere girmesi halinde İnce’nin partisinin CHP’ye ciddi oranda kan kaybettireceği tahmin ediliyor.

 

İNCE CUMHURBAŞKANI ADAYI OLUR MU?


İnce’nin Cumhurbaşkanlığı adaylığından vazgeçmediği ise biliniyor. Bunu açıkça dile getiren İnce’ye ise İmamoğlu’nun aday olmasını isteyen partililerden tepkiler var.

CHP’de her ne kadar Gül’ün adaylığı şimdilik en geçerli seçenek gibi görülse de İmamoğlu’nun da hazırlık yaptığı biliniyor. Ancak son sözü yine Kılıçdaroğlu söyleyecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nın açıkladığı “Cumhurbaşkanı adayı porofili”ne göre CHP’nin adayı büyük bir ihtimalle Abdullah Gül olacak. 

CHP tabanının buna vereceği tepki ise oyların Muharrem İnce’ye kaymasına yol açacak.

2023 seçimleri bu şartlarda gerçekleşirse Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar Cumhurbaşkanı seçilmesi hiç de zor olmayacak gibi görülüyor.

Yani Ankara kulisleri şimdiden, İNCE ADAY, ERDOĞAN BAŞKAN” demeye başladı.

Bir önceki seçimde gündeme bomba gibi düşen “Adam Kazandı” cümlesini 2023 seçimlerinde de duyacağız söylentileri kulislerde bu günlerde en çok konuşulan konulardan birisi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.