Muhsin Yazıcıoğlu davasında yeni iddia: Kazadan önce zehirlendi mi?

Muhsin Yazıcıoğlu davasında yeni iddia: Kazadan önce zehirlendi mi?

BBP kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile aynı helikopterde hayatını kaybedenlerle ilgili ortaya çıkan iddialar üzerine yeni bir gelişme yaşandı.

Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, helikopter kazasında yaşamını yitirdi. Ölümüne ilişkin ise yeni iddialar ortaya çıktı. Kazadan önce zehirlendiği iddiaları savcılığı harekete geçirdi.

Yazıcıoğlu’na ait kan örnekleri, İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Zehirlenip zehirlenmediği yapılacak incelemenin ardından belli olacak.

İddiaların yanı sıra, 2009 yılında Kahramanmaraş’ta yaşanan kazayla ilgili helikopteri FETÖ’ nün talimatıyla düşürmekle suçlanan, aralarında askerlerinde olduğu 19 sanığın yargılanma süreci ise devam ediyor.

 

KARBONMONOKSİT GAZI SALGILAYAN CİHAZ KONULDUĞU İDDİASI


Büyük Birlik Partisi kurucu Genel Başkanı Yazıcıoğlu ve yanındaki 5 kişi 25 Mart 2009’da helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

Helikopterde bulunan ve hayatını kaybeden gazeteci İsmail Güneş’in çantasına ‘karbonmonoksit gazı salgılayan cihaz konulduğu, basınçla birlikte bu cihazdan çıkan gazdan herkesin zehirlendiği ve helikopterin bu yüzden düştüğü’ yönündeki ihbar üzerine avukatlar harekete geçti. Dava ile ilgili Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunuldu.

 

KAN ÖRNEKLERİ YENİDEN İNCELENECEK


Avukatlar, merhum Yazıcıoğlu ile birlikte 25 Mart 2009’da helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden 5 kişinin kan örneklerinde karbon monoksit gazının olup olmadığının araştırılmasını talep etti.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, talep üzerine İstanbul Adli Tıp Kurumunda bir üst kurula yazı yazdı.

Yazıcıoğlu ile birlikte 5 kişinin kanlarının 5. Adli Tıp İhtisas Kurulu tarafından yeniden inceleneceği öğrenildi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.