Muhsin Yazıcıoğlu'na ne oldu?

Muhsin Yazıcıoğlu'na ne oldu?

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 'Biz şehitlerimize ne olduğunu öğrenmek ve bilmek istiyoruz” dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Sivas Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingine katıldı. Destici, konuşmasında 2009 yılında Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan helikopter kazasına ilişkin, “Rahmetli Genel Başkanımızın, Muhsin başkanımızın ve şehitlerimizin rahmetlerinin 5’inci senesindeyiz. Kendilerini bir kez daha rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun. Bugüne kadar hukuk içinde takip ettiğimiz bu süreci yine hukuk içinde ama yılmadan, yorulmadan sonuna kadar hep birlikte takip edeceğiz. Özel mahkemeleri kapatarak dava sürecini, soruşturma sürecini akamete uğratmayı hesap edenler varsa, hesaplarında boğulurlar. Çünkü biz avukatlarımız ile birlikte dün Kahramanmaraş’taydık. Yine sonuna kadar takipçisi olacağız. Biz, bir kan davası peşinde değiliz, intikam peşinde değiliz. Biz Allah’ın yasakladığı ve men ettiği hiçbir davranış içerisinde olmayız. Biz hakkımızı arıyoruz, hak davamızı arıyoruz. Biz, şehitlerimize ne olduğunu bilmek ve öğrenmek istiyoruz. Sorumluları kimse de mutlaka hukuk önünde hesabının verilmesini istiyoruz ve bu hesap verilene kadar bunun takipçisi olacağız. Asla hiç kimse yorulmamızı, korkmamızı, çekilmemizi, usanmamızı, bıkmamızı beklemesin. Yorulmayız, usanmayız, bitmeyiz, bıkmayız ve sonuna kadar takip edeceğiz” şeklinde konuştu.


Destici şunları söyledi:

“Bakın şu 7 sorunun cevabını vermeden, bunları aydınlatmadan hiç kimse bu dosyayı kapatamaz. Bir, Muhsin Yazıcıoğlu kurtuldu, geliyor bilgisi nereden çıktı. Bildirilen yer niye aranmadı, kimler aramadı. Radar kayıtları 4 dakikalık radar kayıtları nerede. Savcıları, aileleri, bizleri tatmin edecek şekilde verilecek. Oradaki hava hareketliliği mutlaka açığa kavuşturulacak. Oraya olaydan iki saat sonra iki helikopter indi mi inmedi mi mutlaka bu netleştirilecek. Altı, orada biliyorsunuz bir takım helikoptere ait GPS aletleri sökülmüştü. Bunları sökenler önce tutuklandılar, sonra serbest bırakıldılar. Bu işin akıbeti mutlaka açığa kavuşturulacak. Karbonmonoksit hadisesi mutlaka açığa kavuşturulacak. Bu şüpheler ortadayken hiç kimsenin bu dosyanın üzerini kapatmaya gücü yetmez. Ve Allah’ın izniyle yetmeyecek. Biz, siz ve Muhsin Yazıcıoğlu’nu arkadaşlarını seven milyonlar asla buna müsaade etmeyecek ve etmeyeceğiz. Çünkü biz onları unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.