Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü ile ilgili 4 kişi hakkında iddianame hazırlandı

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü ile ilgili 4 kişi hakkında iddianame hazırlandı

25 Mart 2009 tarihinde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümü ile ilgili 4 kişi hakkında iddianame hazırlandı.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, Büyük Birlik Partisinin (BBP) kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında aralarında eski Adana Jandarma Bölge Komutanı Ali Lapanta'nın da bulunduğu 4 kişi hakkında "görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla iddianame hazırladı.

Helikopterin düştüğü tarihte Adana Jandarma Bölge Komutanı olan emekli Korgeneral ( İYİ Parti kurucularından ) Ali Lapanta, eski Kurmay Başkanı Mazlum Koçoğlu, dönemin Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal ve eski Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru hakkında "görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla hazırlanan iddianame, 5. Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi.

 

 

NE OLMUŞTU?

 

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun şüpheli ölümü şimdiye kadar aydınlatılamadı.

Muhsin Yazıcıoğlu’nu taşıyan helikopter, 25 Mart 2009 tarihinde saat 14.37’de Kahramanmaraş mitinginden Yozgat Yerköy mitingine hareket etmek için havalandıktan 26 dakika sonra bilinmeyen bir nedenle Keş dağı, Kuru Dere Kanlıçukur mevkine düştü. 

Yazıcıoğlu’nun yanı sıra helikopterde bulunan altı kişi de hayatını kaybetti.

Kazanın ardından hazırlanan otopsi raporunda, Yazıcıoğlu’nun düşme anından sonra bir saat daha hayatta kaldığı ortaya çıktı.

Yazıcıoğlu ve helikopterde bulunanların naaşına ancak 48 saat sonra ulaşılması ise büyük tepki yaratmış, 17 gönüllü köylü tarafından bulunan enkazın 48 saat süren arama çalışmalarının yapıldığı bölgenin 115 kilometre uzağında olduğu anlaşılmıştı.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum