Muhtarlara konuşan Kılıçdaroğlu: Kefen bezine vergi var kürke yok

Muhtarlara konuşan Kılıçdaroğlu: Kefen bezine vergi var kürke yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da muhtarlarla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, 'Kefen bezine vergi var kürke vergi yok. Nasıl bir vergi politikası' dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Ankara’da muhtarlarla bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, kürkten vergi alınmamasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Kefen bezine vergi var kürke vergi yok. Nasıl bir vergi politikası. Niye Saray sosyetesi kürk alacak da onun için. Bu salondan çıktıktan sonra hanımlara birer kürk alırsınız. Kürkte vergi niye sıfırlanır Allah aşkına” diye tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başlıkları şöyle:

BUNLARIN TAMAMI HİKAYE

Ankaralı hanımlar musluğu açtığında 5 çeşit vergi ödüyorlar. Sizden alıyorlar bunu. Dolayısıyla para yok, merkezi hükümet yardım yapmazsa hizmet gitmez. Bunların tamamı hikaye. Şu yollara dikilen fidanlar nereden geldi? İtalya’dan. Ya bu memlekette çam mı yok, çınar mı yok? Hepsi var. Muhtar olarak sormanız lazım, niye İtalya’dan geldi? Hangi gerekçeyle geldi. Kim unutturmayacak? Bir fidanı 1 liraya almak var, 500 liraya almak var. Onlar 500 liraya alıyorlar, aslında 1 liraya… Mansur başkanın böyle bir alışkanlığı yok. Hesabını da millete veriyor.

KARARLARI ÖNCE MUHTARLARA SORACAKSINIZ

Beraber yöneteceğiz. Beraber yönetmek nedir? Bir köyle ilgili mahalle ilgili karar alacaksınız. Önce muhtara bir soracaksınız. Ya kendiniz gideceksiniz ya da davet edeceksiniz. Vatandaş derdini size anlatıyorsa, sizin de bu derdi çözme konusunda yetkiliye ulaşmanız lazım. O yetkilinin de muhtarın o yetkiyi çözme iradesi olması lazım.

MİLLİYETÇİYSENİZ ÖNCE KENDİ İNSANINIZA SAHİP ÇIKACAKSINIZ

İşsizlik var biliyorum. Çiftçi perişan biliyorum. Allah aşkına şu soruyu kendinize sorun. Bir ülke düşünün, 17 tek başına yönetsin. Vergi dediler aldılar, trilyonlarca lira aldılar. Özelleştirme dediler 70 milyar dolarlık özelleştirme yaptılar. Şimdi sıra geldi tank palet fabrikasını Katarlılara satmaya.

Bir devlet kendi silah fabrikasını yabancılara satar mı? Milliyetçilik diyorlar, ne milliyetçiliği kardeşim? Milliyetçi dediğiniz adam tank palet fabrikasının yabancılara satılmasına karşı çıkar. Milliyetçilik vatanseverliktir, sıradan bir olay değildir. Milliyetçi iseniz önce kendi insanınıza sahip çıkacaksınız.

Rahmetli Ecevit derdi, biz milliyetçiliği Kıbrıs’ın beşparmak dağlarına yazdık derdi. Milliyetçilik sıradan bir olay değildir. Milliyetçilik 82 milyonu kucaklamak ve beraber yaşamak demektir. Ankara’ya barışı getirecek kişinin adı Mansur Yavaş’tır.

KEFEN BEZİNE VERGİ VAR, KÜRKE YOK

Kefen bezine vergi var kürke vergi yok. Nasıl bir vergi politikası. Niye Saray sosyetesi kürk alacak da onun için. Bir kişi 3 bin kişilik koruma ordusuyla geziyorsa vatandaşından kopmuş demektir. Bakmayın millet edebiyatına, biz size kul hakkına el uzatmayız sözünü veriyoruz. Erkeklere bir müjde vereyim; kürkte vergi sıfırlandı. Bu salondan çıktıktan sonra hanımlara birer kürk alırsınız. Bir çocuk yatağa aç giriyorsa o dert benim derdimdir. 17 yıldır memleketi yönetecekler 17 yılın sonunda vatandaşı soğan kuyruğuna sokacaklar sonra bu da olacak varlık kuyruğu. Devlet akılla, liyakatle yönetilir hamasetle yönetilmez.'

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.