Mülteci konulu sergi

Mülteci konulu sergi

İstanbul Bilgi Üniversitesi, dünya çapında mülteci krizini konu alan “Exodus-Déjà Vu Sergisi”nin açılışını özel bir panelle gerçekleştirdi. Ünlü fotoğrafçıların konuşmacı olarak katıldığı panelde mülteci hikâyeleri konuşuldu.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, ev sahipliği yaptığı, dünya çapındaki mülteci krizine dikkat çeken uluslararası Exodus-Déjà Vu Sergisi’ni santralistanbul Kampüsü’nde düzenlediği özel bir panelle açtı. Savaşı ve savaştan kaçan insanları belgelerle anlatan sergide fotoğraflarıyla yer alan Coşkun Aral, Roland Neveu, Suthep Kritsanavarin'in yanı sıra Balca Arda açılış panelinde konuşmacı olarak yer aldı.

Panelde, söz alan Roland Neveu “Bazı olaylar sonucu yerlerinden edilen ve göç eden insanların yaşadıklarını çektiğimiz fotoğraflarla insanlara aktarıyoruz. Göç eden insanların varlığını yadsıyamayız; fakat onları iyi ağırlamak için elimizden geleni yapabilir, mülteci kamplarını daha yaşanabilir hale getirmek için çaba harcayabiliriz” dedi.

Suthep Kritsanavarin ise konuşmasında "Dünyanın dört bir yanında insanlar göç etmek zorunda bırakılıyor, mülteci statüsünü almak zorunda kalıyorlar. Benim başlangıç noktam Rohingyalar'dı. Krizin iç yüzünü, bu insanların neden evlerini terk etmek zorunda kaldığını merak ettim" şeklinde konuştu.

 

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) desteğiyle oluşturulan “Exodus-Déjà Vu Sergisi”,  mültecilerin tehlikeli yolculuklarını yakından takip eden, çok sayıda uluslararası fotoğrafçı ve foto muhabirinin çektiği 18 fotoğraftan oluşuyor.

Sergi, 1 Aralık 2017 tarihine kadar santralistanbul Kampüsü’nde Çağdaş Sanatlar Müzesi (ÇSM) giriş katında ziyarete açık olacak.


Siyasetcafe.com

1510985506_img_7313.jpg

 

1510985508_img_7307.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.