Mültecileri taşıyan araç kaza yaptı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Mültecileri taşıyan araç kaza yaptı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Son dakika haberi; Van'ın Muradiye İlçesi'nde göçmenleri taşıyan minibüsün kaza yapması sonucu çok sayıda yaralı ve ölü olduğu belirtildi.

Van'ın Muradiye ilçesinde kaçak mülteci taşıyan minibüsün kaza yapması sonucu çok sayıda yaralı ve ölü olduğu belirtildi.

İlçenin Yumaklı Mahallesi yakınlarında içinde kapasitesinden fazla düzensiz göçmenin bulunduğu 65 ER 186 plakalı minibüs, belirlenemeyen nedenle şarampole devrildi.

Kazada çok sayıda düzensiz göçmenin hayatını kaybettiği ve yaralandığı ihbarı üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Devrildikten sonra alev alan ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürülen minibüste bulunan 12 kişi hayatını kaybetti.

 

van-001.JPG

 

Yaralanan 20 kişi de müdahalenin ardından ambulanslarla Van, Erciş ve Muradiye'deki hastanelere kaldırıldı. Cesetler, olay yerindeki incelemenin ardından morga götürüldü.

Kazanın ardından Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Erkan Savar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit ve İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Evren Kaptan olay yerine gelerek görevlilerden bilgi aldı.

Kullanılamaz hale gelen minibüs, ekiplerin incelemesinin ardından çekiciyle kaldırıldı.

 

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

 

Van Valiliği, 11'i göçmen 12 kişinin öldüğü kazayla ilgili bir açıklama yaptı. Kazayla ilgili bir kişinin gözaltına alındığı ve soruşturmanın sürdüğü söylendi.

 

 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.