Mumcu’dan flaş çıkış: Erdoğan’ın devrimleri doğru

Mumcu’dan flaş çıkış: Erdoğan’ın devrimleri doğru

Uğur Mumcu’nun fikriyatını sürdürdüğü kişi olarak görülen Avukat Ceyhan Mumcu, “Erdoğan’ın da, Atatürk'ün de devrimleri doğru” dedi.

Mevcut CHP yönetiminin izlediği politikalara sert eleştiriler getiren Mumcu, tarihe not düşülmesi gereken tespitlerin yer aldığı söyleşisinin ikinci kısmı yayınlandı. Mumcu, “Tayyip Erdoğan’ın Atatürk’ü ne kadar takip ettiği tartışılır ama Tayyip Erdoğan'ın da Atatürk'ün de teşhisleri, tespitleri ve ona göre yaptığı tedavi yani devrimleri doğru” dedi.

SuperHaber’den Hülya Okur’a konuşan Uğur Mumcu’nun oğlu CHP’li Ceyhan Mumcu yankı uyandıracak açıklamalar yaptı. Sol cenahın bilge kişiliklerinden Uğur Mumcu’nun fikriyatını sürdürdüğü kişi olarak görülen Avukat Ceyhan Mumcu, “Erdoğan’ın da, Atatürk'ün de devrimleri doğru” dedi.

Ceyhan Mumcu ile yapılan röportajda yaptığı açıklamalardan satır başlıkları;

“CHP’Lİ BİR TANIDIĞIM ERDOĞAN MECLİSİ BOMBALATTI

GİBİ DELİ SAÇMASI LAFLAR ETTİ”

Ona 'saray savaşı' demenin anlamı yok ki. Onu deyince ben karşı çıkıyorum. Veya FETÖ’cü bir takımın darbe yapmasına Atatürk’te karşı çıkardı, önlerdi. Ona da “Kontrollü darbe, Tayyip Erdoğan yaptırdı bu darbeyi” gibi saçma sapan şeyler konuşuluyor. Orgeneral Akın Öztürk darbeyi, Tayyip Erdoğan güçlü olsun ben ağırlaştırılmış müebbet yiyeyim, hakarete uğrayayım, diye mi yaptı? Bir CHP’li tanıdığım var, bana diyor ki senin haberin yok, gündüzden Tayyip Erdoğan Meclis’e saatli bomba koydu, gece o patladı. Kardeşim mahkemeye gidip dinliyorum; bir sürü pilotlar, askerler, erler gördü tanıklığını anlatıyor, asker Genelkurmay’a gitmiş, nizamiye koymuşlar, bir bakmış ki Meclis bombalanıyor, “Albayım Meclis bombalanıyor” denince, sen karışma demiş, bunları unutuyor, senaryo kuruyor. Deli saçması lafların edilmemesi, olguların gerçeklerin doğru analiz edilmesi lazım.

“ÖZHASEKİ KONULARA DAHA HAKİM”

Mehmet Özhaseki’yi de, Mansur Yavaş’ı da dinliyorum. Mehmet Özhaseki, konulara daha hakim. Çünkü büyükşehir belediye başkanlığı yapmış, belediye uygulamasını biliyor, bir de partide belediyelerle ilgili görev aldığı için projeleri daha gerçekleşebilir gibi. Yoksa kapasite olarak belki ikisi de aynı. Özhaseki’yi biraz ileride görüyorum ama ben oy vermeyeceğim.

“CHP’LİLER SEÇİM SONUÇLARINDAN TATMİN OLMAZ”

Anket şirketlerinin laflarına uyup kendi oyunuzu kendiniz biliyorsunuz, siz de gösterseydiniz bayan bir aday. CHP’liler seçim sonuçlarından tatmin olmaz. İktidarın yıpranmışlığı, Erdoğan’ın dediği gibi metal yorgunluğu nedeniyle bir miktar CHP’nin oyları artsa bile sonuç tatminkar olmaz. Birileri kurultay ister, Kemal Bey'in gözünden düşenler ona destek verirler, bir iki ay öyle gider, sonra hayat normale döner.

“TUNÇ SOYER, AZİZ KOCAOĞLU’NDAN NE  İYİ NE  KÖTÜ OLUR”

Çok bir şey değişmez, bugünkü ne ise o olur. Bir de zaten güçlü bir hali var. Aziz Kocaoğlu’ndan ne daha iyi olur, ne daha kötü olur.

“AMERİKA’NIN GÖZÜNE GİRMEK CHP’YE FAYDA GETİRMEZ”

Halbuki önce Amerika, Avrupa Birliği sorgulanmalıdır. 1950'de ki Kore'den başlayalım ABD’nin taraf olmadığı bir savaş yok. Kaç milyon insan Amerika yüzünden ecelsiz öldü. Onun için Amerika'nın gözüne girmek, Avrupa Birliği'nde sempati yaratmak CHP'nin iç dinamiğine fayda getirmez. Zaten Türk milleti de bunu gördü.

Avrupa Birliği'ne girince; bir Abdullah Öcalan serbest bırakılacak, Kıbrıs'tan Türk ordusu çekilecek, Adalar’da Yunan tezi kabul edilecek, sularımızın yönetimi İsrail’de dahil komisyona devredilecek. Bunların hiçbirini görmeyip 'Avrupa Birliği'ne girersek aydınlanma olur' diye düşünüyorlar. Zehirli gaz kullanmayana 'kullandı' diye iftira atanın aydınlanması olur mu? Ve PKK’ya bu kadar TIR silah veriyor, bunu sorgulasana, bu bize şehit ve yaralı olarak geri dönüyor, bedel ödenecek.

“HDP, CHP ADAYINI BABASININ HAYRINA DESTEKLEMİYOR”

Ben burada hem yönetim zafiyeti, hem de tek adamlığa oynayan lider profili çizdiğinizi görüyorum. Bütün organlar kusurludur. Kurultay delegeleri de, parti meclisi de kusurludur. “Efendim genel başkan yapıyor, biz ne yapalım?” olmaz! Genel başkan bir yanlışlık yapıyorsa, o yanlışlığa suç ortağı olmamak lazım. Tayyip Erdoğan bir yanlış yapıyorsa AKP'li de destek verdiği için sorumludur. Adalar’da niyetinin ne olduğunu söylemeyip, benim adıma niye laf ediyorsun diyor. O sorumlu değil mi? Ben onaylıyorum PKK'ya yardım da yaparsa memnunum, ben öyle düşünmemiştim vay alçak mı diyeceksin.

HDP babasının hayrına desteklemiyor. Hep birlikte yaşayıp göreceğiz. Niye başka bir başkanı desteklemiyor da bunu destekliyor, nasıl bir seçme yapmış? Kriterleri ne, HDP’nin kriterlerine nasıl uygun düşmüş. Adalar seçmeni olsan bunu sorgulamayacak mısın? “Senin aklın ermez, hikmet var her şeyi de açıklayamıyoruz” diyorsan, o zaman tek adam diye eleştirmeyeceksin. Ben tek adamlık yaparsam iyi, karşı taraf yapmasın! Uğur Mumcu’nun bir lafı var: Benim hırsızım iyi senin hırsızın kötü, benim katilim iyi senin katilin kötü, benim teröristim iyi senin teröristin kötü olmaz. Hırsız hırsızdır, katili katildir, terörist teröristtir.”

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.