Mümtaz'er Hocadan başbakan'a cevap

Mümtaz'er Hocadan başbakan'a cevap

Zaman gazetesi yazarı Mümtaz'er Türköne'den, yazdığı bir yazı nedeniyle kendisini sert bir dille eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a cevap verdi.

İstanbul'da açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin Anayasa Mahkemesi'nde yargılanmasına dair öngörüde bulunan Mümtaz'er Türköne'ye için  "Birileri çıkmış kenarlarında köşelerinde bu paralel devletin uşaklarından bir tanesi çıkmış, 'AK Parti kapatılmalı' diyor. Önüne de bunun bir "Prof" koymuşlar. Senin aldığın ilim buysa biz batmışız. Senin demokrasi anlayışın buysa biz batmışız." ifadelerini kullanmıştı.

 

Türköne de sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan Erdoğan'a cevap verdi: "Başbakanımız, yolsuzluk soruşturmalarında yargı yollarının tükenmediğini hatırlatanlara kızıyor. Yiğit adam Yargı'dan neden korkar ki? Öngörümü dikkate almasından onur duydum!"

İşte Türköne'nin o açıklamaları:

- Başbakanımız beni,"paralel yapının uşağı" ilan etmiş ve ilmî ehliyetimi sorgulamış.Eleştirilerimi ve öngörümü dikkate almasından onur duydum

- Halbuki ben siyasi partiler kanununun 101/c maddesine göre, AK Parti'nin Anayasa Mahkemesi'nde yargılanmasına dair öngörüde bulunmuştum.

- Başbakanımız, yolsuzluk soruşturmalarında yargı yollarının tükenmediğini hatırlatanlara kızıyor. Yiğit adam Yargı'dan neden korkar ki?

- Başbakan'ından profesörlüğüme söz söylediği öngörüm aslında oldukça mütevazi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.