Mümtazer Türköne’ye tahliye kararı

Mümtazer Türköne’ye tahliye kararı

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yeniden yargılanmasını istediği, FETÖ terör örgütü üyeliğinden cezaevinde bulunan Zaman Gazetesi eski yazarlarından Mümtazer Türköne Yargıtay'ın 10 yıl hapis cezasını bozmasının ardından tahliye edildi.

FETÖ davasından mahkûm edilen Zaman Gazetesi eski yazarı Mümtazer Türköne için MHP lideri Devlet Bahçeli, "Mümtazer Türköne’yi tanırım. Mümtazer Türköne’nin davası tekraren ve titizlikle değerlendirilmelidir" açıklamasını yapmıştı.

Zaman gazetesindeki bazı yazıları delil olarak görülen Türköne, yaklaşık 4 yıldır cezaevinde bulunuyordu.

Bahçeli'nin Türköne ile ilgili açıklamaları şöyleydi:

- “Zaman ve süreç içinde FETÖ’yle ilişki ve irtibat içinde olan bazı isimler kimi zaman CHP kimi zaman da farklı çevreler tarafından sahiplenilmiş ve desteklenmişlerdir. Hüviyetlerini milletimizin açıkça bildiği bu şahıslar hakkı yenmiş mağdurlar olarak gösterilmişlerdir.

- En son, terörist Demirtaş ile ilgili hak ihlali kararı verilmesi, üstelik Türk devletinin 50 bin lira tazminat ödemesine hükmedilmesi haklı olarak vicdanları sızlatmıştır. Adalet suçu aklamak, suçluyu temize çıkarmak değil, hak ve hukuk neyi öngörüyorsa aynen yapmaktır.

- Bugün Ülkücü şehidimiz Mustafa Türköne’nin şehadetinin 41.yıldönümüdür. 23 Haziran 1979’da 21 yaşındayken şehit düşmüştü. Ağabeyi Mümtazer Türköne ise cezaevindedir. Mümtazer Türköne’yi öğrencilik yıllarından itibaren tanırım. Aleyhe de pek çok yazısı ve beyanatı olmuştur.”

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum