Münir Özkul'a veda

Münir Özkul'a veda

Uzun zamandır KOAH ve DEMANS hastalığı ile mücadele eden usta oyuncu Münir Özkul, bugün yapılacak törenden sonra Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Yeşilçam'ın usta isimlerinden Münir Özkul, İstanbul'daki evinde 93 yaşında 5 Ocak Cuma günü hayatını kaybetmişti. Hababam Sınıfı'nın Mahmut Hoca'sı ve Yeşilçam'ın ulu çamlarından biri olan Münir Özkul'un hayatını kaybetmişti. 93 yaşında hayatını kaybeden Özkul uzun yıllardır KOAH ve DEMANS hastalığı ile mücadele ediyordu.

-DEMANS HASTALIĞI NEDİR?-

Demans, bir hastalık sürecinin sonucu olarak ortaya çıkar, kişinin hafıza, düşünme ve davranış bozukluklarını işaret eder. Kişi ayrıca kafa karışıklığı, kişilik değişiklikleri, davranış değişiklikleri, karar verme sorunları, kelimeleri bulmada zorluk çekme, düşüncelerini toparlayamama ya da yönleri takip edememe gibi sorunlar yaşar. Alzheimer hastalığı demansın en sık olan sebebidir.

-SON YOLCULUĞUNA UĞURLANIYOR-

Türk tiyatro ve sinemasının usta isimlerinden Münir Özkul, bugün toprağa verilecek. Özkul için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde anma töreni başladı. Özkul, törenin ardından Teşvikiye Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.