Murat Ağırel'e yeni soruşturma

Murat Ağırel'e yeni soruşturma

Bilal Erdoğan, Berat Albayrak ve İsmail Kahraman'a hakaret eden tutuklu gazeteci Murat Ağırel hakkında yeni soruşturma başlatıldı.

Bilal Erdoğan, Berat Albayrak ve İsmail Kahraman, tutuklu bulunan gazeteci Murat Ağırel hakkında şikayette bulundu.

Ağırel'in kitabı Sarmal'da bazı sayfalarda Bilal Erdoğan, Berat Albayrak ve İsmail Kahraman'a hakaret ettiği, bu nedenle de hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

 

Tutuklu gazeteci Murat Ağırel'e yeni bir soruşturma açıldığını duyuran Avukat Celal Ülgen, şunları söyledi:

 

"Murat Ağırel cezaevinden eşini arıyor ve bugün benim ifademi almaya kalktılar ben de avukatlarım olmadan ifade veremem dedim. Gerekçesi; Bilal Erdoğan, Berat Albayrak, İsmail Kahraman, kitabın (Sarmal) çeşitli sayfalarında bize hakaret etmişler diyerek şikayette bulunmuşlar.  23 Nisan 2020 tarihinde vermişler. 4 Haziran tarihinde o sayfalarda neler söylendiğini savcıya bildirmişler. Savcı sayfaları okumadan soruşturma açmış."

 

Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel, Libya'da şehit olan MİT mensubunun ifşa edilmesine ilişkin soruşturma kapsamında geçtiğimiz Mart ayında ifade vermesi için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca davet edilmişti. Davet üzerine Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen şüpheli Ağırel, savcılıkça ‘istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek’ suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti. Hakimliğe çıkarılan Murat Ağırel, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

 

yazar-001.jpg

 

TUTUKLANDI

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli Murat Ağırel'in adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına itiraz etti. Savcılığın itirazı üzerine hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan şüpheli, gözaltına alındıktan sonra adliyeye getirildi. Adliyede nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.