Murat Çetinkaya, Merkez Bankası’nın dolar rezervindeki son durumunu açıkladı

Murat Çetinkaya, Merkez Bankası’nın dolar rezervindeki son durumunu açıkladı

TCMB Başkanı Murat Çetinkaya, son dönemde dalgalanmalar olmasına rağmen, rezervleri güçlendirme politikasının kararlılıkla devam ettiğini, son bir hafta içinde 4,3 milyar dolar artışla, 96,7 milyar dolar seviyesine ulaştığını açıkladı.

TCMB Başkanı Murat Çetinkaya, dolar rezervlerindeki artışın son 1 haftada 4,3 milyar dolar artışla 96,7 milyar dolar seviyesine ulaştığını, net rezervlerin ise son 1 haftada 2,4 milyar dolar artışla yaklaşık 28,6 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Anadolu Ajansı muhabirine konuşan Murat Çetinkaya, ülke rezervlerinin güçlendirilmesi ve etkin bir şekilde yönetilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Çetinkaya, rezervlerde son dönemlerde dalgalanmalar gözlense de orta vadede istikrarlı bir artışın olduğunu, son bir hafta içinde tüm kalemlerde 4,3 milyar dolar artışla 27 Mart itibarıyla 96,7 milyar dolar seviyesine ulaşıldığını söyledi.

Çetinkaya ayrıca, net rezervlerin aynı dönemde 2,4 milyar dolar artışla yaklaşık 28,6 milyar dolar olduğunu ifade ederek, Merkez Bankası’nın rezervlerini güçlendirme politikasına kararlılıkla devam edildiğini vurguladı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.