Murat Gezici’den kritik açıklama: AK Parti MHP’siz kazanamaz!

Murat Gezici’den kritik açıklama: AK Parti MHP’siz kazanamaz!

Anket şirketi Gezici’nin başkanı Murat Gezici yerel seçimlerde AK Parti’nin başarı şansının ne olacağını ve nasıl kazanabileceğini anlattı.

Mart 2019’daki yerel seçimler için ilk analiz yapıldı. Gezici Araştırma Şirketi Başkanı Murat Gezici, yerel seçimlerin, siyasal sistemdeki değişimin sonuçlarının görülmesi açısından önemli olacağını açıkladı.

MHP’SİZ KAZANAMAZ

Gezici Araştırma Şirketi Başkanı Murat Gezici, yerel seçimlerle ilgili analiz yaptı. Analizde “AKP'nin İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'daki oyları yüzde 40'ın altında bulunuyor. MHP'nin desteğini almadan büyükşehirleri kazanması zor. HDP'li seçmen yerel seçimlerde sessiz bir duruş göstermekte ve seçmen davranışı konusunda önemli bir emare ortaya koymamaktadır. Kürt seçmenlerin hâlihazırda ilk partisi AKP'dir” değerlendirmesi yapıldı.

AK PARTİ İZMİR’İ NASIL KAZANIR?

AK Parti'nin Ankara'da milliyetçi kesime hitap edebilecek bir adayla seçime gireceği vurgulandı. Yapılan açıklamada “AKP İzmir'de ise modern yaşam tarzına sahip, milliyetçi duyarlılığı yüksek bir adayla farkındalık yaratabilir. Cumhur İttifakı'nın yerel seçimlerde hukuken gerçekleşmesi durumunda İzmir'de farklı gelişmelerin olması ihtimaldir” denildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.