Murat Kurum kimdir? Murat Kurum nereli? AK Parti İBB adayı Murat Kurum mu?

Murat Kurum kimdir? Murat Kurum nereli? AK Parti İBB adayı Murat Kurum mu?

AK Parti'nin önümüzdeki yerel seçimlerde İBB adayı olarak göstereceği iddia edilen eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum kimdir? Murat Kurum nerelidir?

AK Parti yarın önümüzdeki yerel seçimlerdeki İBB adayını ve diğer adaylarını açıklayacak.

AK Parti'nin İBB adayı için öne çıkan isim ise AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevinin ardından milletvekili seçiminde AK Parti'den İstanbul Milletvekili olan Murat Kurum'un öz geçmişi oldukça merak ediliyor.

Peki TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili olarak çalışmalarına devam eden Murat Kurum kimdir, Murat Kurum nereli? Murat Kurum, AK Parti'nin İBB adayı mı olacak?

1976 yılında Ankara’nın Çankaya ilçesinde dünyaya gelen Murat Kurum ilköğrenimini Ankara Seyranbağları İlkokulu’nda, ortaokul ve lise öğrenimini ise Mimar Kemal Lisesi’nde tamamladı.

Ankara Mimar Kemal Lisesinin ardından Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun olan Murat Kurum, yüksek lisansını Kentsel Dönüşüm alanında tamamladı.

İnşaat alanında faaliyet gösteren çeşitli özel sektör kuruluşlarında çalışan Murat Kurum daha sonra TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığında uzman olarak görev yaptı.

2006 ve 2009 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü görevinde bulunan Murat KurumT.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesine Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atandı.

Görevi boyunca TOKİ ile birçok sosyal konut kampanyaları hazırladı, 365 bin sosyal konutun yapımını sağladı. Elazığ, Malatya, İzmir, Kastamonu, Bozkurt, Manavgat, Marmaris, Giresun gibi doğal afet yaşanan kentlerde 46 bin afet konutu sosyal donatı alanlarıyla inşa ettirdi. 2023 Kahramanmaraş depremlerinin ardından uzun süre bölgede kalarak geçici yaşam alanlarının kurulmasını, 180 bin afet konutunun yapımını başlattı. 484 millet bahçesinin yapımını başlattı, İstanbul’da 39 millet bahçesi yapımını başlattı, bakanlığı döneminde 13’ünü tamamladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevinden ayrılmasından sonra TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Yeni kabinenin ilk Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Murat Kurum, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.