Murat Kurum ve TOKİ mağdurları arasında gerginlik

Murat Kurum ve TOKİ mağdurları arasında gerginlik

İstanbul'da TOKİ mağdurları ile bir araya gelen AK Parti'nin İBB adayı Murat Kurum, TOKİ mağdurları tarafından protesto edildi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) 2019 yılında başlattığı “100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi” kapsamında hak sahibi olan, ancak konutlarının 4 yıldır teslim edilmemesi ve konut fiyatları ile taksitlere yapılan zamlar nedeniyle mağdur olduklarını söyleyen vatandaşlar İstanbul’da Murat’a Kurum’u protesto etti.

TOKİ mağdurlarıyla buluşan AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, vatandaşın sorularını yanıtlayamadı.

12punto'nun aktardığına göre; Murat Kurum’un TOKİ mağdurlarını dinlediği sırada, o anları videoya çeken bir kişinin çekimine müdahale ettiği görüldü.

"Bugün 6. aydayız, 6 ay geçti" diyen bir vatandaşa Kurum, "Tamam" diyerek yanıt verdi. Aynı vatandaşın sözlerinin devamında, "Tamam sarkabilir de Bakanım ne kadar? Ne zaman?" demesi üzerine ise Kurum, "Haziran'da" diye yanıt verdi.

Aynı vatandaş bu kez de, "Sözler tutulmuyor Bakanım" sözleriyle tepkisini gösterdi.

Bir kadın vatandaş ise Kurum'a, "Babam kanserden öldü üzüntüsünden, annemi ev sahibi çıkardı 6 senedir mağduruz" dedi.

Bu sözleri duyan Kurum, "Bir dakika öyle bir şey yok" diyerek kameraya eliyle müdahale etti.

 

    

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.