MÜSİAD ve Süleymancılar haberine, Halil İbrahim Yılmaz’dan açıklama

MÜSİAD ve Süleymancılar haberine, Halil İbrahim Yılmaz’dan açıklama

"Süleymancıların Sadabad yurdu kavgası MÜSİAD'a kadar sıçradı" Haberi ile ilgili, Halil İbrahim Yılmaz'ın açıklaması

 

"Süleymancıların Sadabad yurdu kavgası MÜSİAD'a kadar sıçradı" Haberi ile ilgili Halil İbrahim Yılmaz'ın açıklamasını olduğu gibi yayımlıyoruz.

 


siyasetcafe.com sitesinde 22 Kasım 2019 tarihinde yayınlanmış ve halen yayınlamakta olduğunuz: “Süleymancıların Sadabad yurdu kavgası MÜSİAD’a kadar sıçradı” başlıklı haberiniz şahsımın kişilik haklarını zedeleyici içerikte olup işbu haberden dolayı daha önce çalışmış olduğum MÜSİAD ve üyeleri ile karşı karşıya gelmeme yani husumete ve davalık olmama sebep olacağı için derhal ilgili siteden kaldırılması rica ederim.

 

Açıklama:

22.11.2019 tarihinde siyasetcafe.com sitesinde: “Süleymancıların Sadabad yurdu kavgası MÜSİAD’a kadar sıçradı” başlıklı haberin yayınlanmış olduğunu 23.11.2019 tarihinde öğrenmiş bulunmaktayım. Bu haberin derhal yayından kaldırılmasını rica ederim.

20 Kasım 2019 tarihinde MÜSİAD’dan ayrılmam sebebiyle sadece MÜSİAD çalışanlarına ve iletişimde olduğum ve rehberimde kayıtlı üyelerimize gönderdiğim “Veda ve Helallik” yazısından bir kısım yerlerin cımbızlanarak KASITLI haber yapıldığını müşahede etmekteyim. Zira arabulucuk nezaretinde karşılıklı anlaşılarak iş akdi feshi yapılmıştır. Yazımda zaten MÜSİAD’ın benim için değerli bir kurum olduğu ifade ettim. Yıllarca çalıştığım ve ülkemizin önde gelen STK’sı olan MÜSİAD ile hiçbir sorunumuz yoktur. MÜSİAD ile tarafımı karşı karşıya getirmek için yapılmış ve tamamen kasıtlı bir haberdir.

https://www.siyasetcafe.com/suleymancilarin-sadabad-yurdu-kavgasi-musiada-kadar-sicradi-59354h.htm URL adresinde yayınlamış olduğunuz “Süleymancıların Sadabad yurdu kavgası MÜSİAD’a kadar sıçradı” başlıklı yazı aşağıda belirtilen nedenlerle hukuka aykırıdır:

  1. Söz konusu yazı, gerçek dışı iddialar öne sürerek kamuoyunu yanıltmakta ve maddi gerçeklik ile hiçbir surette bağdaşmamaktadır.
  2. Tamamen samimi duygular ile yazdığım “Veda ve Helallik” yazısından bir kısım yerlerin cımbızlanarak tamamen algı yanıltması ve itibar suikasti hedeflenerek farklı şekilde sunulmuştur.
  3. Haberde şahsıma ait olmayan birçok ifade vardır.
  4. “Veda ve Helallik” yazım, alakasız bir şekilde ve farklı bir içerikle tamamen kasıtlı olarak haber yapılmış ya da yaptırılmıştır.
  5. Karalayıcı ve hedef gösterici nitelikteki bu iddialar şahsımın ve yıllarca çalıştığım kurumun saygınlığını ağır bir şekilde sarsmakta, kriminalize etmektedir. Şahsımın kişilik haklarını ihlal etmektedir.

Gerek Anayasa madde 32. gerekse, Basın Meslek İlkeleri – “yanlış yayınlardan kaynaklanan cevap ve tekzip hakkına saygı” ilkesi – ve yukarıda açıklanan nedenlerle, şahsım hakkındaki gerçek dışı ve kişilik haklarını ağır şekilde ihlal eden bu yazı nedeniyle, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un “İçeriğin Yayından Çıkarılması ve Cevap Hakkı” başlıklı 9. maddesi uyarınca yayından kaldırılmasını aksi halde ilgili mevzuat gereği yasal yollara başvurmak zorunda kalacağımı, bütün masrafların tarafınıza yükleneceğini ihtar ederim.

 

Saygılarımla,

Halil İbrahim YILMAZ

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.