Mustafa Destici: Kürtler kardeşimiz, PKK düşmanımızdır

Mustafa Destici: Kürtler kardeşimiz, PKK düşmanımızdır

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Rotahaber'den Eşref Aydoğmuş'a konuştu. Destici, 'Gün, kürt kardeşlerimizi sahiplenme günüdür.' dedi. Öte yandan BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç Rotahaber'e yaptığı açıklamada MHP ile ittifak konusu

Destici, 'Gün, kürt kardeşlerimizi sahiplenme günüdür.' dedi. Öte yandan BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç Rotahaber'e yaptığı açıklamada MHP ile ittifak konusunda böyle bir birlikteliğe çok ihtiyaç olduğunu belirtti.  


BBP lideri Mustafa Destici'nin açıklamaları:  
              
-Büyük Birlik Partisi’nin(BBP) eski başkanı Yalçın Topçu, Başbakan Davutoğlu’nun bakanlık teklifini kabul etti ve şuan seçim hükümetinde. Nasıl değerlendirdiniz? BBP tabanında bir etkisi olur mu/oldu mu?

Yalçın Topçu, bizden istifa etmiş ve ayrılmış gitmiş bir şahıs. Bizimle şuan hiçbir bağı olmayan bir insan. Parti, tarihindeki en düşün oyu da onun genel başkan olduğu 2011 seçimlerinde aldı. Yani, bizden birşey götürmesi mümkün değil. Bizden bir tüy dahi sökemezler. Bizim teşkilatlarımız da, tabanımız da dimdik ayaktadır. Dolayısıyla da biz daha da kenetlenmiş bir vaziyetteyiz.

-Son günlerde ardı ardına şehit haberleri geliyor ve sokaklar hareketlendi. Ülke olarak nereye gidiyoruz?

Öncelikle, bugünlerin yaşanacağı belliydi. Adına ‘çözüm süreci’ dedikleri şey başladığından itibaren biz bunun bir çözüm değil de ‘çözülme süreci’ olduğunu söylemiştik. PKK’nın asla sınır dışına çıkmayacağını ve silah bırakmayacağını, kendisini lağvetmeyeceğini, tam tersine içerideki gücünü kuvvetlendireceğini, sayısını çoğaltacağını, silah yığınağı yapacağını ve meşrulaşacağını anlattık. Fakat bunları biz söylediğimizde, ‘siz barış istemiyorsunuz, şehit istiyorsunuz’ diye itham ettiler. Bizi böyle itham edenler, bugün daha sert söylemlerle PKK’yı ve onun diğer uzantılarının üzerine gidiyor. (Doğrudur da, gidilmesi lazım.)

"HÜKÜMET 'ÇÖZÜLME SÜRECİ'NDE PKK'YI MUHATAP ALARAK KÜRTLERİ ÖRGÜTÜN KUCAĞINA İTTİ"

Sayın Cumhurbaşkanı ‘bunların sorumlusu Kandil’ diyor. Öyleyse siz niye Oslo’da Kandil’le görüştünüz? Hem de nerede görüştünüz, İngiltere büyükelçiliğinin himayesinde. Kim var bu görüşmede? İngiliz istihbaratı var, Kandil var, PKK var ve Türkiye adına da MİT var. Bir kere bu ayıp Türkiye için yeter. Türkiye’yi yönetenler, ‘çözülme süreci’nde PKK’yı muhatap alarak kürt kardeşlerimizi PKK’nın kucağına itti. 

Öte yandan yine Oslo’daki o görüşmede Türk yetkililer diyor ki, ‘biz sizin silahları, mayınları nereye yerleştirdiğinizi biliyoruz’. PKK yetkilisi ise ‘bunları geçelim’ diyor. Ben de soruyorum o zaman siz bu mayınların yerini biliyordunuz da niye toplamadınız? Niye göz yumdunuz? Bunun elbette vebali var ama hukuken de bir sorumluluğu var.  Bu hataları yapanların hukuk önünde hesap vermesi gerekir.

-Cumhurbaşkanı’nın ‘çözüm süreci buzdolabında’ şeklinde de bir açıklaması oldu…

Evet hala bitirdik de demiyorlar. Ama onlar bitirmese de PKK bitirmiş gibi gözüküyor. Bırakın çözüm sürecinin askıya alınmasını, acilen bir takım tedbirler alınmazsa, gerekli hamleler yapmazsa PKK meydanı boş bulacak ve terörü artıracak. Vatandaş da haklı olarak tepkisini ortaya koyuyor, hissiyatını belirtiyor, büyük bir hassasiyet gösteriyor. Fakat bu hassasiyet, bir takım provokatörlerin kontrolüyle tehlikeli bir dönemece doğru bizi götürüyor. Biz burada teşkilatlarımızı uyardık.

-Alperen’ler sokağa indi mi bu süreçte?

Bizim arkadaşlarımız, gayet kontrollü ve kendi düzenlediğimiz eylemlerin içinde oluyor. Onun dışında bu tür kontrolsüz eylemlerin içinde bugüne kadar olmadık ve bundan sonra da olmayacağız. Ama tabi ki tepkimizi göstereceğiz. Tabi ki de şehit cenazelerinde olacağız. Ama asla şiddete bulaşmayacağız ve provokatörlerin ekmeğine yağ sürmeyeceğiz. 

"HDP BİNALARINA YAPILAN ÇİRKİN SALDIRILARI TASVİP ETMİYORUZ"

HDP’nin parti binalarına ya da başka kurumlara yönelik çirkin eylemlerin içerisinde olmadık ve olmayacağız. Bunları kesinlikle tasvip etmiyoruz. Bu noktada dikkat çekmek istediğim bir husus da; bugün kürt kardeşlerimiz zor durumdalar. Belli bir elden sanki ‘tüm Kürtler PKK’lı’ gibi tehlikeli bir anlayış yayılmaya ve çatışma ortamı oluşturulmaya çalışılıyor. Asla bu tuzağa düşmemek lazım. Milletimizin çok uyanık olması lazım. Tam tersine, gün kürt kardeşlerimize kucak açma günü. Kürt komşumuzu, misafirimizi, arkadaşımızı daha fazla sahiplenmeliyiz. Bölgedeki, korucular ve aileleri başta olmak üzere devletin ve milletin yanında durmuş aşiretlerimizi, manevi pınarlarımızdan yetişen insanları mutlaka bugün daha çok desteklemeliyiz. Daha çok hatırlarını sormalıyız. Kürtler kardeşimiz, PKK düşmanımızdır.
 

Şunları da ifade etmek istiyorum terör kısmıyla ilgil müsadenizle; tüm bu iktidarın yanlışlarına rağmen, niyetimiz üzüm yemek olmalı. Ülkeye, millete faydayı gözetmeliyiz. Evet, şimdi birlik zamanı. Tüm siyasi partilerimiz, STK’larımız, milletimiz bir araya gelmeli. Yüreklerin toplu atması lazım. Teröre karşı tek bir yumruk olmalıyız. Ve yumruğumuzu öyle bir sıkmalıyız ki, terörün başına indirdiğimizde onu ezmeliyiz, yok etmeliyiz. Bu sağlanmalı.

Buna öncelik edecek kim? Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan. Dolayısıyla burada samimi davranacaklar. Her kesimi içine alacak ve herkesle konuşup herkesi dinleyecekler. Bu süreci istismar ederek, kendilerine siyasi bir rant elde etme amacıyla kullanmayacaklar. Bu ağır dönemi, siyaseten hafif atlatmak için böyle sözde birlik çağrıları yapmayacaklar. Gerçek birliği tesis edecekler. Biz Büyük Birlik Partisi(BBP) olarak buna varız.

Son olarak hain saldırılarda şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kahramanca mücadele eden güvenlik güçlerimizin Rabbim Yar ve yardımcısı olsun. Rabbim milletimizin birliğini ve beraberliğini daim etsin.

BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç'un açıklamaları

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, MHP ile ittifak konusunu Rotahaber'e değerlendirdi. Eşref Aydoğmuş'a konuşan Tunç, 'Umarım böyle bir birliktelik oluşur.' dedi.

-Geçtiğimiz günlerde Rotahaber’e konuşan MHP’li Oktay Vural’ın, “Büyük Birlik Partisi(BBP) ile sandıkta mutlaka ittifak yapılması lazım” sözünü nasıl değerlendiriyorsunuz? Siz MHP ile olası bir ittifaka nasıl bakarsınız?

Ülkemizin geldiği nokta belli. Seçimlere elbette tek başımıza girecek şekilde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Hazırlıklarımız da tamam. Ama ülkenin menfaatlerini ve konumunu dikkate aldığımızda biz bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da, şahsımızın ve partimizin menfaatlerini geri plana bırakmayı biliriz.

Sayın Oktay Vural’ın demecine göz attım. Kendisi, temennilerini ve kendi kanaatini belirtiyor. Şuana kadar bize herhangi bir teklif gelmedi bu konuyla ilgili. Bu tür teklifler büyük partilerden küçük partilere gelir. Ama MHP’den bize böyle bir ittifak teklifi gelirse neden olmasın? Her iki partinin tabanının da böyle bir birlikteliği arzuladığını, özlediğini biliyoruz. Ülkemizin mevcut durumu belli. Bu tarz bir teklif gelirse, 7 Haziran’da koyduğumuz tavrın aynısını koyarız.

Biz dün ne söylüyorsak, bugün de aynısını söylüyoruz. Ben de böyle bir birlikteliğin doğru olacağına ve ülkemizin de buna ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Umarım böyle bir düşünce içerisinde olurlar, Umarım böyle bir birliktelik oluşur. Ülkemizin de hayrına olur, milliyetçi ülkücü camianın da beklentilerine cevap vermiş olur. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.