Mustafa Sarıgül, partisinin kuruluş tarihini açıkladı

Mustafa Sarıgül, partisinin kuruluş tarihini açıkladı

Türkiye Değişim Hareketi'ni başlatan Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin kuruluş tarihini açıkladı.

CHP'den ayrılmasının ardından Türkiye Değişim Hareketi'ni başlatan Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün partisinin kuruluşu için artık geri sayım başladı.

Sarıgül, merakla beklenen partinin kuruluşunun 20 Aralık'ta gerçekleşeceğini açıkladı.

Mustafa Sarıgül, partisinin kurumsal kimliğini 17 Aralık'ta paylaşacağını belirtirken, kuruluşun ise 3 gün sonra olacağın aktardı.

Ankara'da belirli sayıda kurucu ve teşkilat mensubu ile bir araya gelen Sarıgül, yaptığı açıklamada; "Barış ve güvenliği koruma, insan hakları ve sosyal ekonomik gelişmeyi sağlama ve fakirlikle mücadeleyi hedef alan Uluslararası İnsani Dayanışma Günü olan 20 Aralık 2020 günü resmen kurulacaktır. Bugüne kadar harekettik, 20 Aralık'ta bereket olacağız" dedi.

 

YDH Lideri Mustafa Sarıgül, konuşmasında şunları dile getirdi:

 

"Partimiz, Türkiye'nin değişim ihtiyacına uygun olarak en demokratik mimariye sahip olacak. Siyaseti delege ağalarının, kongre kurtlarının, hizip odaklarının hegemonyasından kurtaracak bir teşkilat modelimiz olacak. Partimizin genel başkanı, partimize üye olan tüm yurttaşların oyuyla seçilecek. Göreceksiniz ki, Türkiye Değişim Hareketi'nin benimseyeceği bu standartlar diğer partileri de etkileyecek ve siyasetin mimarisini değiştirecektir. Biz bugün siyaset sahnesindeki partilerin hiçbirinin benzeri, ortağı, takipçisi ya da gölgesi değiliz. Biz kulislerin, pazarlıklarının, siyaset koridorlarının partisi değiliz. Biz kavgaya değil, barışa geliyoruz."

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.