Mustafa Saruhan’ın yerine CHP’nin Bodrum Belediye Başkan adayı Ahmet Aras oldu

Mustafa Saruhan’ın yerine CHP’nin Bodrum Belediye Başkan adayı Ahmet Aras oldu

Mustafa Saruhan’ın İl Seçim Kurulu tarafından adaylığının düşürülmesinin ardından CHP’nin Bodrum Belediye Başkan adayı Ahmet Aras oldu.

CHP Bodrum Belediye Başkanlığı için Mustafa Saruhan’ın adaylığı İl Seçim Kurulu tarafından düşürülmüştü. Bunun üzerine CHP’nin yeni Bodrum Belediye Başkan adayı, emekli yarbay Ahmet Aras olarak duyuruldu. Mustafa Saruhan’ın listesinde meclis üyesi olarak yer alan Ahmet Aras’ın istifasının ardından İlçe Seçim Kuurlu’na adaylık başvurusunun yapılacağı belirtildi.

Mustafa Saruhan hakkında, daha önce verilmiş mahkumiyet kararları nedeniyle aday olamayacağına dair Bodrum İlçe Seçim Kurulu’na itiraz yapıldı. Bu itiraz neticesinde İlçe Seçim Kurulu, Saruhan’ın adaylığında herhangi bir sakınca olmadığı kararını verdi. Bunun üzerine ertesi gün Muğla İl Seçim Kurulu’na Mustafa Saruhan hakkında itiraz yapıldı. Saruhan’ın ‘görevi kötüye kullanma’ suçundan yargılandığı 3 ayrı davadan toplam 13 ay 10 gün hapis cezasına mahkum edildiği, bu kararların kesinleşerek, yargılama sürecinin bittiği belirlendi ve 26 Şubat günü adaylığı düşürüldü.

Aynı gün CHP Bodrum İlçe Teşkilatı ve Saruhan’ın avukatları tarafından YSK’ya itiraz yapıldı. YSK değerlendirmesini yaptıktan sonra itirazların reddedilmesine karar verdi.

Böylece Mustafa Saruhan’ın adaylığının düşmesi kesinleşti ve CHP’de yeni aday arama süreci başladı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Ahmet Aras ile Refik Ülgen’in Bodrum için adaylıkları gündeme geldi. CHP Genel Merkezi bu iki isimden Bodrum Belediye Başkan adayı olarak Ahmet Aras’ın ismini CHP İlçe Başkanlığı’na bildirdi. Saruhan’ın listesinde meclis üyesi olan Ahmet Aras, istifa ettikten sonra İlçe Seçim Kurulu’na adaylık başvurusu yapacağı bildirildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.