Müzebüs’den tarihi başarı

Müzebüs’den tarihi başarı

16 yılda yaz-kış demeden Türkiye’yi il il dolaşıp, 2 bin 299 okula giden Rahmi M. Koç Müzesi’nin Gezici Müze Projesi ‘Müzebüs’, Yalova durağında 500 bininci öğrenciye ulaştı.

Kısıtlı imkânlar, uzaklık gibi nedenlerle müzeye gidemeyen öğrencilere ulaşmak için 2003 yılından beri Türkiye’yi karış karış gezen Rahmi M. Koç Müzesi’nin Gezici Müze Projesi ‘Müzebüs’, Yalova turunda anlamlı ve özel bir güne imza attı. Müzebüs, 23 Aralık’ta Çınarcık ilçesindeki Esenköy Adnan Kaptan İlk ve Ortaokulu’nda 500 bininci öğrenciye ulaştı.

 

a-min-008.jpg

 

16 yılda yarım milyon öğrenciyi müzeyle buluşturan Müzebüs’ün bu başarısı düzenlenen törenle kutlandı.  

 

“Biz onların ayağına gidiyoruz”

 

Çocuklar ilk olarak okulun konferans salonunda müzeden objelerle ders yaptı. Buhar makinesinden kronometreye, telgraftan güneş saatine kadar müze koleksiyonundan seçilmiş 70 objeyi inceleyen ve bilgi alan öğrenciler, ulaşım, iletişim, kuvvet-hareket çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişime tanık oldu. Ders sonunda çocuklarla gerçekleştirilen buluşmada eğitimde fırsat eşitliğinin önemi vurgulandı. Rahmi M. Koç Müzesi Eğitim Bölümü Danışmanı Emine Bayam törende yaptığı konuşmada projenin nasıl ortaya çıktığını anlattı.

 

 

Bayam, “Uzaklık, zaman bulamama, maddi imkânsızlık gibi nedenlerle müzemize ulaşamayan çocuklara nasıl ulaşabileceğimizi düşündük. ‘Onlar bize gelemiyorsa biz onların ayağına gideriz’ dedik. Müze koleksiyonunu eğitim için kullanmak amacıyla yola çıktı. Aynı zamanda projemizin amacı teknolojinin gelişim sürecini öğrencilere öğretmek, teknolojinin getirdiği sorunlarla ilgili görev ve sorumluluklar hakkında öğrencileri düşündürebilmek, tarihi eserlerimizi korumak ve kıymetini bilmektir. Müzebüs, çocuklara başka bir dünyanın kapılarını açıyor; onların ufuklarının genişlemesine ve unutamayacakları anlar yaşamasına katkı sağlıyor” dedi.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.