Müzik dinlerken Bylock'çu olabilirsiniz

Müzik dinlerken Bylock'çu olabilirsiniz

Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarının haberleşme programı olan Bylock’u müzik dinlerken bile kullanmış olarak görünebilirsiniz. İşte ayrıntılar;

Adli Bilişim Uzmanı Koray Peksayar ve Tuncay Beşikçi bu konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaparken davaların seyrini değiştirebilecek bilgilerde verdi.

İki bilişimci müzik dinlemek için indirilen programların telefon kullanıcılarından habersiz şekilde tuzaklandığı söyledi.

Freezy adlı bir müzik programını yüklemiş cep telefonlarının tuzaklandığını ortaya çıkaran ilk kişi ise Adli Bilişim Uzmanı Koray Peksayar. Daha önce Balyoz davası kapsamında da bilirkişi olarak görev yapan Peksayar son olarak Hak Savunucularının yargılandığı davada bilirkişi olarak görev aldı.

Hak savunucuları davasının tutuklu sanığı Taner Kılıç'ın Bylock kullanıcısı olduğu iddiası ile ilgili olarak Peksayar, "Aslında Taner Kılıç'ın Bylock kullandığı da iddia edilmiyor. Onun IP adresiyle bağlantı kurulduğu iddia ediliyor. Cep telefonunu bir tabanca olarak düşünürseniz, o tabanca (Taner Kılıç'ın telefonu) mermi atmamış diyebiliriz. Freezy'de kodlardan anladığım kadarıyla her reklam çıktığında, şarkı değiştirildiğinde Bylock'la IP bağlantısı kurulmuş görünüyor" diye konuştu.

Bilişim Uzmanı Peksayar, "Siz yazılımı kullanırken, ekranda reklamlar beliriyor. Fakat her reklam belirdiğinde bu reklam alanının içinde yer alan bir kod sizi ByLock sunucusuna yönlendiriyor. Sizin bundan haberiniz bile olmuyor" tespitinde bulundu.

Peksayar içine Bylock gizlenmiş programları ise “Best Free Music, Freezy-Müzik Bul Dinle, Freezy-Play Free Music Online, Mor German English Dictionary, En Ucuz Fiyat, Mor Almanca- Türkçe Sözlük, Music Search-Beta, Araba2. com” olarak sıraladı.

Cumhuriyet davasında tanıklık yapan Adli Bilişim Uzmanı Tuncay Beşikçi de Peksayar ile aynı fikri paylaşmıştı. Beşikçi: “Litvanya’da ByLock sunucusuna bağlanan kişileri araştırırken, söz konusu kişilerin o sunucuya bağlanmadan önce hangi sunucuya bağlandıklarına bakılmalıdır. Çünkü FETÖ’cülerin hazırladığı yazılım aynı anda hem ‘morbeyin.com’ sitesine ve Litvanya’daki ByLock sitesine bağlanıyor. Bu durum kolayca saptanabilir. Gerçek ByLock’çuları saptamanın bir diğer yöntemi de ByLock sunucusunda ki veritabanına bakmak. Orada, tüm bilgiler var. Geçilen mesajlar bile var. 17 milyon mesaj geçilmiş” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.