Müzik dünyasının 8 dakika 46 saniyelik sessizliği damga vurdu

Müzik dünyasının 8 dakika 46 saniyelik sessizliği damga vurdu

ABD’de polis şiddeti nedeniyle öldürülen George Floyd’un katledilmesine müzik endüstrisi de ‘sessiz kalarak’ tepkisini gösterdi. Müzik endüstrisi, Türkiye saatiyle 17.00’de gerçekleştirilen ‘Black Out Tuesday’ hareketiyle müzik 8 dakika 46 saniye sustu

 “İşten kopmak ve topluluğumuzla yeniden bağlantı kurmak için bir gün” olarak isimlendirilen kampanya, hep dile getirilen “Show must go on” (Gösteri devam etmeli) sözünün karşıtı “TheShowMustBePaused” (Gösteri durmalı) etiketiyle duyuruldu.

 

ETKİNLİK NE ANLAMA GELİYOR?

Black Out Tuesday etkinliği, 25 Mayıs’ta ABD’nin Minneapolis şehrinde gerçekleşen ırkçı cinayete tepki olarak geliştirilen bir duruş. 8 dakika 46 saniye, polisin gözaltına aldığı Floyd’un boğazına diziyle baskı uygulayarak ölümüne yol açtığı süre.

 

Sosyal medyada yapılan açıklamada, “Son olaylardan dolayı, hesap verebilirliği ve değişimi harekete geçirmek için acil bir adım atarken lütfen bize katılın. Kültürün bekçileri olarak, sadece kazançları kutlamak için değil, aynı zamanda kayıp sırasında da birbirimizi tutmak bizim sorumluluğumuz” denildi.

 

SPOTİFY DE KATILDI

Kampanyaya Beyonce, Adee ve Bruce Springsteen’in çalıştığı Columbia Records; Pink, Justin Timberlake ve Khalid gibi isimlerin bağlı olduğu RCA Records; Lady Gaga, Billie Eilish, Kendrick Lamar’ın çalıştığı Interscope Records; Taylor Swif, Ariana Grande, Drake’in yer aldığı Republic Records gibi müzik şirketleri destek verdi. Spotify da 8 dakika 46 saniye boyunca müzik listelerini durduracağını duyurmuştu.

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.