Müzisyen Onur Şener cinayetinde karar

Müzisyen Onur Şener cinayetinde karar

İstek şarkıyı söylemediği gerekçesiyle 5 saldırgan tarafından vahşice katledilen müzisyen Onur Şener davasında karar açıklandı.

Ankara’da bir eğlence mekânında müzisyenlik yapan bir çocuk babası Onur Şener, 2 Ekim 2022’de, ‘istek parça almadığı’ gerekçesiyle 5 saldırgan tarafından kendisine pusu kurularak cam bardakla vahşice katledildi.

Saldırganlar; bakanlıkta iş müfettişi İlker Karakaş (35), Ali Gündüz (36), Savunma Sanayii alanında elektrik mühendisliği kadrosundan işe alınan Semih Soyalp (36) ve Gözde Gündüz ile Jale Erberk; gece geç saatte mekândan çıktıktan sonra Onur Şener’i beklediler.

5 saldırgan, sanatçı Onur Şener’e mekân önünde pusu kurarak ellerindeki cam bardaklarla birden saldırmaya başladı. Bedenine cam bardaklarla çok fazla kesici darbe alan Şener’in şah damarı kesilerek, 5 kişi tarafından vahşice öldürüldü.

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan duruşmaya tutuklu sanıklar İlker Karakaş, Ali Gündüz ve Semih Soyalp ile tutuksuz sanıklar Gözde Gündüz, Jale Erberk ve taraf avukatları katıldı.

 

SAVCI CEZA İSTEMİŞTİ


Önceki duruşmada mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, İlker Karakaş ile Ali Gündüz'ün "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılmalarını, tutuklu sanık Semih Soyalp ile tutuksuz sanıklar Gözde Gündüz ve Jale Erberk'in beraatlarını talep etmişti.

 

KARAR AÇIKLANDI

 

Bugün yapılan duruşmada, sanıkların esasa ilişkin savunmalarının ardından mahkeme kararını açıkladı.

Mahkeme, İlker Karakaş ile Ali Gündüz’e ‘kasten öldürme’ suçundan 25’er yıl hapis cezası verdi.

Sanıklar Semih Soyalp, Gözde Gündüz ve Jale Erberk ise beraat etti.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.