Naci Görür bir kez daha uyardı! 'İstanbul'da 7.6 büyüklükte deprem bekliyoruz'

Naci Görür bir kez daha uyardı! 'İstanbul'da 7.6 büyüklükte deprem bekliyoruz'

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Denizi’nde meydana gelen depreme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Marmara Üniversitesi'nde 'Türkiye Yüzyılında Dirençli Şehirler Paneli' düzenlendi.

Panele katılan Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, dün gece Marmara Denizi’nde meydana gelen depreme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Marmara'da dün meydana gelen depremin beklenen bir deprem olduğunu söyleyen Görür, 'Marmara gerildikçe stres birikiyor. Hatta Marmara’nın güneyi kuzeye nazaran yani İstanbul’a nazaran daha fazla stres biriktiriyor. Bu stres dediğimiz de nedir? Fayların bu kayaları kırma gücü demektir. ' dedi.

 

Naci Görür şöyle devam etti:

 

'Yani Marmara’da biz deprem bekliyoruz. Marmara Bölgesi ciddi, stres biriktiren bir bölge. Elbette ki güney fayı kolunda da bir şeylerin olması beklenir. Ama öyle endişe edecek bir şey yok. İlk depremi biz Kuzey Kolu üzerinde bekliyoruz güneyde değil. Ama yani herkesin depreme elbette ki hazırlanması lazım.

İstanbul için beklentim yok, bunu çok söyledik, 1999’dan beri söyledik, söylüyoruz. İstanbul’da en az 7.2, maksimum 7.6 büyüklükte deprem bekliyoruz. Bunları Kumburgaz Fayı veya Adalar Fayı üzerinde olabilir.

İstanbul henüz tam olarak depreme hazır değil. Hemen hazırlanması lazım. Ülkenin en önemli birincil diyelim gündeminin olması lazım.'

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.