Nagehan Alçı paylaştı! İşte Erdoğan'ın diploması

Nagehan Alçı paylaştı! İşte Erdoğan'ın diploması

Gazeteci – Yazar Nagehan Alçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diplomasını paylaştı. İşte ayrıntılar;

Nagehan Alçı, Tayyip Erdoğan'ın üniversite diplomasını soran Muharrem İnce'ye, Erdoğan'ın lisans diplomasının fotoğrafını köşesinde paylaşarak yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim meydanlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversite diplomasını gündeme getiriyor. Her konuşmasında bu konuyu hatırlatan İnce, Erdoğan'a çağrıda bulunarak "Göster kurtul kardeşim" diyor. İnce, Erdoğan'ın ne söylese yanıt verdiğini ancak bir konuya hiç değinmediğini iddia ediyordu. Tartışmaya gazeteci – yazar Nagehan Alçı da katıldı.

"İşte Erdoğan’ın diploması" başlıklı yazısında Marmara Üniversitesi'nde mezun olduğunu gösteren diplomayı paylaşan yazar, "Bu tartışma arka planda Erdoğan’a ve onun nezdinde dindarlara ve muhafazakârlara “Cahil” diyerek aşağılama dürtüsünü barındırıyor " diye yazdı.

erdogan-002.png

Polemiğin yeni olmadığını aynı tartışmanın 2014 yerel seçimlerinde hezimet yaşayan FETÖ tarafından ortaya atıldığını hatırlatan Nagehan Alçı, o dönemde yaşananları bir kez daha gündeme getirdi ve o diplomayı paylaştı.

İşte o yazı:

"2014’te, 17-25 Aralık sürecinin akabinde yapılan 30 Mart seçimleri FETÖ için büyük bir şaşkınlık ve hezimet olmuştu. AK Parti’nin aldığı galibiyetin ardından fısıltı gazetesiyle bu kez de Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığının önünü kesmek için bu iftirayı ortaya attılar. Maalesef siyaset de buna alet oldu. İlk dillendirenlerden biri, şimdi İYİ Parti sıralarında siyaset yapan Yusuf Halaçoğlu idi.

Halaçoğlu “Erdoğan 3 yıllık fakülte mezunu” deyince Marmara Üniversitesi’nin o dönemki rektörü Prof. Dr. Zafer Gül yazılı bir açıklama yapmış ve şunları söylemişti:

“Sayın Başbakan’ımız, TC İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ticari Bilimler Fakültesi’nden 1980- 81 öğretim yılı şubat döneminde mezun olmuştur. Kendisine isteği üzerine 3 Nisan 1981 tarihinde geçici mezuniyet belgesi verilmiştir. Marmara Üniversitesi kurulmadan önce Sultanahmet’teki İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ne bağlı olarak Aksaray’da 4 yıllık İktisadi ve Ticari Bilimler Yüksekokulu vardı. Daha sonra burası Ticari Bilimler Fakültesi oldu. 1983’te Marmara Üniversitesi mevcut İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi ile bağlı fakülte ve yüksek okullar bünyesi üzerine kuruldu. Kurucu rektörümüz de Prof. Dr. Orhan Oğuz’dur. Dolayısıyla Sayın Yusuf Halaçoğlu’nun kamuoyuna açıkladığı bilgiler doğru değildir."

İşte o diploma;

diplomaa.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum