Nagehan Alçı'dan Kılıçdaroğlu'na destek! ABD'li Rifkin'i böyle savundu

Nagehan Alçı'dan Kılıçdaroğlu'na destek! ABD'li Rifkin'i böyle savundu

Nagehan Alçı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Amerikalı Jeremy Rifkin'ı kadrosuna katmasına destek verdi.

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, CHP’nin “İkinci Yüzyıl’a Çağrı” toplantısında konuşan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışman kadrosunda yer alan Amerikalı ekonomist Jeremy Rifkin’in yer almasına yönelik eleştirilere tepki gösterdi.

“Rifkin’in danışmanlığını çok doğru bulduğunu” söyleyen Alçı, “Atalım artık şu lokal taşralı gözlüklerimizi… Dünya Türkiye’den büyüktür…” dedi.

 

Alçı, şunları kaydetti:

 

“Türkiye olarak ‘Biz bize yeteriz’ ve ‘Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur’ gibi içe kapanmacı ve izolasyonist yaklaşımlardan kurtulmadıkça ülkemizi istediğimiz şampiyonlar ligine çıkaramayız.

Sadece Angela Merkel ve Çin’den bahsediliyor. Halbuki James Rifkin 2008’deki AB dönem başkanlığı sırasında Fransa’ya, Portekiz Başbakanı Jose Socrates’e, Slovenya Başbakanı Janez Jansa’ya da danışmanlık vermiş bir isim. Avrupa Komisyonu, Avrupa Parlamentosu ve birçok Asya ülkesine yol gösteriyor.

Çalışmaları dünya çapında ‘ufuk açıcı’ olarak nitelendiriliyor. “Üçüncü Endüstri Devrimi” kitabı tüm dünyada en çok satanlar listelerinden inmemişti mesela.

Kılıçdaroğlu Dördüncü Endüstri Devrimi’ni hayata geçirmek için işte bu isimden yardım istiyor.

Kimse kusura bakmasın, böyle birini Türk olup olmaması üzerinden değerlendirmek ancak üçüncü dünya refleksidir!

Bu refkleksleri aşmadan dünya birinci liginde asla olamayız. Bakın ABD bütün iyi beyinleri kendini bu etnik milliyetçi yaklaşımların üzerinde konumlandırdığı için topluyor.

Bırakın gayri milli bir tutum olmasını Rifkin gibi isimlerin Türkiye’ye katkı sağlaması milli bir yaklaşımdır bence.

 

MCKINSEY TERCİHİ DE DOĞRUYDU


Ben hayatım boyunca hep aynı tutarlılıkla evrensel değerleri savundum.

Berat Albayrak’ın McKinsey’den danışmanlık alma kararını da destekledim. O da çok doğru bir yaklaşımdı. Dünya piyasalarına büyük bir güven verecektik.

Sayın Devlet Bahçeli de McKinsey atılımını destekledi o dönem. Fakat Abdurrahman Dilipak başta olmak üzere radikal İslamcı medya ortalığı inletti, bu kararı yerden yere vurdular. “Emperyalizme teslim olduk” saçmalıklarıyla sosyal medyada isyan çıkardılar. İktidar medyası kalemleri de Albayrak’ı yalnız bıraktılar ya da isteksizce savundular ve o süreç neticesinde McKinsey açılımı iptal edildi. Halbuki o karar hayata geçse Türk ekonomisi bugün bu halde olmayabilirdi…

Rifkin’in danışmanlığını da aynı bağlamda çok doğru buluyorum.”

 

EVRENSEL LİBERAL DEĞERLER


Rifkin faydalı olur olmaz, ayrı konu ama dünyaya açılmamız bana göre kesinlikle faydalı. Ben hem Doğu hem Batıya açılmamız, kısacası kapanmamız değil dışa açılmamız gerektiğine inandım hep.

Bugün de aynı inançla bizi büyütecek olanın Türkiye ve dünyada esen korumacı ve içe kapanmacı havaya, yükselen milliyetçiliğe inat evrensel liberal değerlerle ve global dünyayla bütünleşmek olduğunu söylüyorum.

Atalım artık şu lokal taşralı gözlüklerimizi… Dünya Türkiye’den büyüktür…”

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum