Nagehan Alçı'dan tepki çeken 'Ukraynalı mülteciler' açıklaması

Nagehan Alçı'dan tepki çeken 'Ukraynalı mülteciler' açıklaması

Nagehan Alçı'nın Ukraynalı mülteciler hakkında söylediği sözler sosyal medyada çirkin bir ima olarak yorumlandı ve tepki çekti.

Nagehan Alçı, Habertürk TV’de katıldığı canlı yayında yaptığı “Suriyelilere itiraz edenler Ukraynalı göçmenler Türkiye'ye gelirse itiraz edecek mi göreceğiz” açıklamasıyla tepki çekmişti.

Alçı'nın bu sözleri, çirkin bir ima olarak yorumlandı ve sosyal medyada Alçı'ya tepki yağdı.

 

Tepkilerin üzerine Alçı yeni bir açıklama yaparak şunları söyledi:


'Benimle ilgili saçmalama rekorları kıran haberleri yeni gördüm. Ben canını kurtarmak için ülkemize sığınan tüm göçmenlerin sonuna kadar yanındayım. Bunu yazılarım ve konuşmalarımı takip eden herkes bilir. Asla Suriyeli ve Ukraynalı arasında benim için fark yoktur. Ama Suriyeli göçmenlere itiraz edenler Avrupalı Ukraynalı göçmenler geldiğinde Suriyeliler için kullandıkları çirkin ifadelerle itirazlarını sürdürecekler mi? Bana aklımın ucundan dahi geçmeyen iğrenç yakıştırmayı yapanlara sesleniyorum. Arap düşmanlığı temelli Suriyeli karşıtlığı yapanlara, canlarını kurtarmak için ülkemize sığınan Suriyelileri faşist bir dille aşağılayanlara bugüne kadar tek laf etmek aklınızdan geçti mi?'

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.