Nagehan Alçı'ya 'BankAsya kredisini sorana' hapis çıktı

Nagehan Alçı'ya 'BankAsya kredisini sorana' hapis çıktı

Gazeteci – Yazar Nagehan Alçı’ya ‘Bank Asya'dan krediyle alarak oturduğunuz yalıda vicdanınız nasıl rahat ediyor?’ diye soran müzisyen hakkında karar verildi. İşte haberin ayrıntıları;

Habertürk Gazetesi yazarı Nagehan Alçı’ya karşılaştığı bir kahve dükkanında, "Bank Asya'dan krediyle alarak oturduğunuz yalıda vicdanınız nasıl rahat ediyor?" diyen müzisyen Nazlı Işıldak, hakkında karar verildi.

Olay, geçen yıl İstanbul Etiler'deki bir kahve dükkanında gerçekleşmişti.

Müzisyen Işıldak kahve aldığı sırada arkasında bekleyen kişinin Nagehan Alçı olduğunu görünce Ergenekon ve Balyoz sürecinde televizyon ekranlarında ve yazılarında toplumu yanlış yönlendirdiğini söylemişti.

Alçı bunun üzerine bir şey söylemeyerek kahvesini alarak dükkandan çıkmıştı.

Alçı'nın şikayetçi olduğu Işıldak götürüldüğü polis merkezinde olayla ilgili şunları söylemişti: "Kahve alırken televizyon ekranlarından tanıdığım Nagehan Alçı Kütahyalı isimli şahsı gördüm. Kendisine, Ergenekon ve Balyoz sürecinde toplumu yanlış yönlendirdiğini, yapmış olduğu konuşmalardan dolayı birçok insanın mağdur olduğunu, gerçek darbecilerin desteklediği Fetullahçı Örgütten olduğunu, bu örgüt yüzünden yüzlerce insanın hayatını kaybettiğini, Bank Asya'dan aldığınız krediyle oturduğunuz yalıda vicdanınız nasıl rahat ediyor?" Işıldak Alçı'ya tehdit ve hakaret içerikli herhangi bir şey demediğini de belirtti.

İstanbul 54. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Nazlı Işıldak katıldı. Müşteki Nagehan Alçı Kütahyalı ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada söz alan sanık Nazlı Işıldak'ın avukatı Ümit Kaplan, "Müşteki topluma mal olmuş bir kişi olup daha evvel FETÖ'nün lehinde ve Ergenekon, Balyoz davalarını destekler mahiyette beyanlarda bulunmuştur. Müvekkilim de aydın bir insan olarak geçmişte bu durumda olan müştekiyi eleştiri amacıyla bu hakkını kullanmıştır. Herhangi bir hakaret kastı ile bu sözleri sarfetmemiştir. Sanık  hem aydın, hem asker kızı olması sebebiyle bu durumdan incinmiştir. Haksız tahrik altında işlendiği için bu durum cezasızlık sebebidir. Müvekkilimin beraatını talep ederim" dedi.

"ŞİKAYETÇİYİZ"

Haksız tahrik iddialarını kabul etmediğini söyleyen Nagehan Alçı'nın avukatı Esennur Ezgi ise, "FETÖ ile ilgili müvekkilim hakkında söylemleri nedeniyle sanık vekili ikinci defa isnatlarda bulunmaktadır. Bu durum iftira niteliğindedir. Suç duyurusunda bulunacağım. Şikayetçiyiz. Sanık cezalandırılsın" dedi.

"ELEŞTİRİ HAKKIMI KULLANDIM"

Son sözü sorulan sanık Nazlı Işıldak, "Ben kamuoyunun sesinin vicdanını dile getirdiğimi düşünerek eleştiri hakkımı kullandım. Zira müştekinin Ergenekon ve Balyoz davaları süresince asker aileleri için söyledikleri ortadadır. Beraatime karar verilsin" dedi.

Müzisyen Nazlı Işıldak’a açılan davada bugün karar çıktı. Işıldak, “kişilerin huzur ve sükûnunu bozma” suçlamasıyla 1 ay 25 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme ayrıca hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti.

İşte mahkemenin o kararı:

gorsel1.jpeggorsel2.jpeg

DURUŞMA SONRASINDA AÇIKLAMA YAPTI

Duruşmanın ardından Nazlı Işıldak, avukatı Ümit Kaplan ile Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Vatan Partisi, Türkiye Gençlik Birliği'nden üyesi bir grup ile birlikte adliye önünde basın açıklaması yaptı. Nazlı Işıldak, "En alt sınırdan bir ceza aldık. Ama bu bizim için olumsuz bir şey değil. Çünkü biliyoruz ki, yargımızın üstünde bir baskı var" dedi. Amacının Türk halkına bir ümit verebilmek olduğunu belirten Işıldak, "Çünkü biz haklıydık. FETÖ'nün yaptığı operasyonlar sırasında çok insan bu ülkede bedel ödedi. Çok acılar çekildi. Ben bir yurttaş olarak bunları ifade etmiş oldum Nagehan hanım nezdinde. Çünkü kendisi bildiğiniz gibi, gazetecilik sınırlarını çok çok aşan, ifitiraya varan, hakaretlere varan sözleriyle kamuoyunun gündemini sürekli meşgul etmişti. Ben bu tepkimi, bu davalar sırasında hayatlarını kaybeden aydınlarımıza askerlerimize çok acılar çeken ailelere ithaf etmek isiyorum. Kendilerini saygıyla anıyorum" dedi.

Avukat Ümit Kaplan da kararın hukuka uygun olmadığını düşündüklerini, müvekkilinin hakaret içeren sözler sarfetmediğini belirterek bir aydın olarak müvekkilinin eleştiri görevini yerine getirdiğini ifade etti.

İşte Nazlı Işıldak'ın savunması:

s1-001.jpgs2.jpgs3-001.jpgs4.jpgs5.jpgs6.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.