Nakşibendi şeyhinin torunu ABD'de hayatını kaybetti

Nakşibendi şeyhinin torunu ABD'de hayatını kaybetti

ABD'nin Maryland eyaletinde, skuterle işe giderken otomobilin çarpmasıyla yaralanıp kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Nakşibendi Tarikatı şeyhlerinden İzzeddin Aksan'ın torunu Muhammed Enes Ekinci, Şanlıurfa'da toprağa verildi.

Nakşibendi Tarikatı şeyhi Şeyh İzzeddin Aksan’ın torunu, 21 yaşındaki Muhammed Enes Ekinci, ABD’nin Maryland eyaletinde bir otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

Worcester kasabası polisi kazanın dün sabah erken saatlerde yaşandığını duyurdu. Katie Tucker’ın kullandığı otomobil, elektrikli scooter ile seyir halinde olan Muhammed Enes Ekinci’ye çarptı.

Kaza sonrası olay yerine gelen sağlık ekipleri Ekinci’yi hastaneye kaldırdı. Ekinci, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Kasaba polisi 21 yaşındaki Muhammed Enes Ekinci’nin kazasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Ekinci'nin İstanbul Teknik Üniversitesi’nde öğrenimini bitirdikten sonra ABD’ye gittiği ve oradaki eğitimini tamamladığı, Türkiye’ye dönmek için gün saydığı öğrenildi.

Muhammed Enes Ekinci'nin babası Mehmed Emin Ekinci, Diyanet Eğitim Merkezi'nde hocalık yapıyor.

 

ŞANLIURFA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

 

Muhammed Enes Ekinci, Şanlıurfa'da toprağa verildi.

Ekinci Şanlıurfa'da, öğle vakti Osman Camisi'nde kılınan namazın ardından, çok sayıda tarikat mensubunun katılımıyla Bediüzzaman Mezarlığı'na defnedildi.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.