NASA, kargo ücreti karşılığında Satürn roketini ücretsiz verecek

NASA, kargo ücreti karşılığında Satürn roketini ücretsiz verecek

NASA, kullanılmayan Satürn roketini kargo bedelini karşılayan kişiye ücretsiz olarak gönderecek.ücretsiz olarak verdiğini açıkladı.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, uzay çalışmaları için pek çok teknolojik ekipmana sahip ve sürekli olarak, bu ekipmanları daha yenileri ile değiştiriyor. Eski ekipmanları ise genelde isteyenlere verme yoluna gidiyorlar. 

Şimdiye kadar NASA pek çok uzayla ilgili kullanılmamış ekipman veya 'ıvır zıvır' vermiş olsa da böyle büyük bir devretme işlemi hiç gerçekleştirmemişti.

NASA, ücretsiz olarak Apollo döneminden kalma Saturn roketi veriyor. Hiçbir ücret talep edilmeyen bu roketi alacak kişinin tek yapması gereken şey kargo bedelini ödemek.

 

roket-siyasetcafe7.JPG

 

KARGO BEDELİ 1,5 MİLYON TL

 

Bu rokete sahip olmak istiyorsanız ödemeniz gereken kargo parası 250 bin dolar, yani yaklaşık 1,5 milyon TL olacak. Alabama’daki Marshall Uzay Uçuş Merkezi’nden yapılan açıklamada Saturn 1 Blok 1 İtici roket modülünün verileceği açıklandı. 

Saturn 1, ABD’nin ilk ağır kalkış roketi idi. Bu roket ayrıca Neil Armstrong, Buzz Aldrin ve Michael Collins’i 1969 yılında uzaya götüren Saturn V roketinin ilk modeli. Öte yandan verilen Saturn 1 roketi, ilk yapılan deneme kalkışından sonra hiç kullanılmadan yıllar geçirdi.  

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.