NASA'ya cahil demişti! Cübbeli, ilahiyatçı alımını duyunca kıvırdı: NASA'ya destek verdi

NASA'ya cahil demişti! Cübbeli, ilahiyatçı alımını duyunca kıvırdı: NASA'ya destek verdi

ABD uzay ve havacılık dairesi NASA'nın 24 ilahiyatçıyı işe almasına destek veren Cübbeli Ahmet'in "NASA ne cahil adamsın" dediği video sosyal medyada yeniden gündeme geldi.

ABD uzay ve havacılık dairesi NASA, diğer gezegenlerde yaşam bulunursa insanların nasıl tepki vereceğini ve olası bir keşfin dini fikirleri nasıl etkileyebileceğini değerlendirmek için ilahiyatçılarla işbirliği yaptı.

 

24 İLAHİYATÇIYI İŞE ALDI


Amerika’daki Princeton Üniversitesi İlahiyat Araştırma Merkezi’nde NASA sponsorluğunda başlatılan programa 24 ilahiyatçı katıldı. Çalışmalar kapsamında dini geleneklere göre yaşayan insanların, uzaylılar konusunda nasıl tepki vereceği ve ‘İnsan ve Uzaylı arasındaki çizgiyi nasıl belirliyoruz?’ gibi sorulara cevap aranıyor.

 

CÜBBELİ'DEN NASA'YA DESTEK


NASA’nın çalışmalarına Cübbeli Ahmet'te destek verdi.

 

“Uzay ilimleri ile ilgili araştırma yapmak İslam’da makbul sayılan, hatta bir ayette emredilen bir konudur" diyen Cübbeli Ahmet şöyle devam etti:

 

"Nitekim Yunus Suresi’nde ‘Söyle insanlara, bakın göklerde, yerlerde neler var’ der. Şimdi yerlerde neler olduğu, birçok ayette geçiyor. ‘Yer yüzünü gezin, dolaşın, bakın, tefekkür edin, düşünün’ ayetleri var. Bu tamam, yerle ilgili çok ayet var. Ama gökle ilgili Yunus Suresi 101’inci ayette özellikle, göklerde ne var bakın, der. Nasıl bakılabilir? Tabii ki aletlerle, cihazlarla… Ayeti kelimelerin nâzır olduğu dönemlerde bu aletlerin hiçbirinin bulunmadığı bilinmektedir. Çünkü Kuran-ı Kerim kıyamete kadar bâki olduğundan ve kıyamete kadar gelecek Müslümanlara yön verdiğinden, tabii ki bu zamanlarda bu araştırmalar başlamıştır. Evvelce teleskoplar, mikroskoplar vasıtasıyla yüzlerce sene evvel araştırmalar yapılmış, gezegenler takip edilmiştir. Osmanlı da buna çok kıymet verdi. Dolasıyla bunlar hep ayeti kelimeye dayanmaktadır.”

 

'NASA'DAKİLER NE CAHİL ADAMLAR' VİDEOSU VİRAL OLDU


NASA'nın imam alımı Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün “Marsta su var mı, Merih’te et var mı, öbür tarafta but var mı, manyak manyak işler yahu” çıkışını akıllara getirdi.

 

 

Cübbeli Ahmet, uzay araştırmaları yapanlara “Ben sana söyleyeyim sen oraya çıkamadan dünya kopacak masrafa değmez, 70 milyar dolar, 100 milyar dolar. Ver bana 100 bin dolar ben sana hepsini söyleyeyim, ne cahil adamsın” diyerek tepki göstermişti.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.