Nasrallah açıkladı: Süleymani’nin öldürülmesini hangi devlet istedi?

Nasrallah açıkladı: Süleymani’nin öldürülmesini hangi devlet istedi?

Lübnan'daki Hizbullah örgütünün lideri Hasan Nasrallah, Kasım Süleymani ve Irak Haşdi Şabi Komutan Yardımcısı Mehdi El Mühendis için düzenlenen mitingde konuştu.

Lübnan'daki Hizbullah örgütünün lideri Hasan Nasrallah, ABD'nin Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlediği hava saldırısıyla öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Irak Haşdi Şabi Komutan Yardımcısı Mehdi El Mühendis için düzenlenen mitingde konuştu.

Nasrallah, Süleymani'nin öldürüldüğü tarihin bir milat olduğunu, bölge için yeni bir dönemin başladığını söyledi.

Nasrallah, Süleymani'nin öldürüldüğü tarihe vurgu yaparak, "3 Ocak, bölgedeki iki evreyi, yeni bir tarihin ve yeni bir evrenin başlangıcını ayıran bir tarihtir" dedi.

 

'SÜLEYMANİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİNİ İSRAİL İSTEDİ'

 

Hasan Nasrallah, Kasım Süleymani'nin öldürülmesini İsrail'in istediğini öne sürerek, "ABD ve İsrail bölgenin dosyalarını incelediklerinde, Suriye, Irak, Yemen, Afganistan ve direnişin her ekseninde, her yerde onlara karşı koyan bir adam buldular, Kasım Süleymani'yi buldular. İsrail, Süleymani'yi var olan en tehlikeli adam olarak görüyordu ve İsrail onu öldürmeye cesaret edemedi, bu yüzden onu öldürmek için ABD'ye başvurdu. Amerikalılar İran'ın korkacağını ve geri çekileceğini umuyor" diye konuştu.

 


siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.