NATO'da diplomasi trafiği! Kritik görüşmeler başladı

NATO'da diplomasi trafiği! Kritik görüşmeler başladı

NATO Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk olarak Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü. Erdoğan daha sonra İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile toplantıya başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi'ne hızlı bir giriş yaptı.

TSİ 11.45 sıralarında NATO Karargahı'na gelen Erdoğan, saat 12.06'da Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bir araya geldi.

Kritik zirve 45 dakika planlanmıştı, 10 dakika daha uzun sürdü. Erdoğan, toplantıdan çıkar çıkmaz bu kez de İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile görüşmeye girdi. Baş döndüren diplomasi trafiği gün boyunca sürecek. Erdoğan, 18.00'de ABD Başkanı Joe Biden ile görüşecek.

 

İLK TOPLANTI MACRON İLE

 

Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile TSİ 12.06'da görüştü. Erdoğan ile Macron arasındaki görüşme yaklaşık 55 dakika sürdü. Görüşme 45 dakika olarak planlanmıştı. Basına kapalı gerçekleşen kritik toplantıda ikili ilişkiler ve Suriye konusu başta olmak üzere küresel gündem ele alındı.

 

mmmmm-001.jpg

 

MACRON'DAN SONRA BORİS JOHNSON İLE KRİTİK GÖRÜŞME

 

Erdoğan, Macron ile görüşmesinin sona ermesinden dakikalar sonra İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile toplantıya başladı. Kritik görüşmede yine iki ülke ilişkileri başta olmak üzere küresel gündem ele alınıyor.

 

bbbbb.jpg

 

SIRADA MERKEL VAR

 

Erdoğan'ın bir sonraki kritik görüşmesi Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile olacak. Erdoğan, Merkel ile turizm dahil olmak üzere birçok ikili meseleyi ve küresel konuyu değerlendirecek.

 

SON OLARAK BİDEN İLE ERDOĞAN GÖRÜŞECEK

 

Erdoğan, bugün saat 18.00'de ABD Başkanı Joe Biden ile ilk yüz yüze toplantısını gerçekleştirecek. Erdoğan, Biden ile Suriye konusu, sözde Ermeni Soykırımı'nın ABD tarafından tanınması, F-35 meselesi, S-400 sorununu ele alacak. Gözler ikilinin yapacağı görüşmede...

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.