NATO'nun hedefinde yine Erdoğan var! Türkiye’ye zarar veriyor

NATO'nun hedefinde yine Erdoğan var! Türkiye’ye zarar veriyor

NATO’nun eski Genel Sekreteri Rasmussen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alarak, Türkiye’ye gözdağı verdi. İşte haberin ayrıntıları;

Genel Sekreter Rasmussen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Batılı müttefikleri hedef alan açıklamalarının ilişkilere zarar verdiğini belirterek, "Türkiye, ABD ile ilişkilerinin kötüleşmesinden endişe duymalı" dedi.

Rasmussen, Türkiye'nin NATO dışında alternatifi olmadığını ve ABD ile ilişkilerin bozulmasından endişe duyması gerektiğini kaydetti.

ERDOĞAN’IN KULLANDIĞI DİL İLİŞKİLERE ZARAR VERİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmişte kendisinin NATO Genel Sekreteri olmasına muhalefet ederek engellemeye çalıştığını öne süren eski genel sekreter Rasmussen, "Buna rağmen Sayın Erdoğan ile iyi bir diyalog zemini oluşturabildik, iyi anlaşabildik. Ancak şunu da söylemek zorundayım. Sayın Erdoğan'ın şu andaki söylemleri, Batılı müttefiklerine yönelik sert retoriği gerçekten de ilişkilere zarar veriyor" ifadelerini kullandı.

GAZETECİLERİN TUTUKLANMASI KABUL EDİLEMEZ

Deutsche Welle'nin sorularını yanıtlayan Rasmussen, iç siyasi gelişmeleri endişeyle izlediklerini, gazetecilerin tutuklanmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

TÜRKİYE DÜŞMANI OLARAK GÖSTERMEK HATA

Türkiye'deki gelişmeleri eleştiren Batılı müttefiklerin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sert söylemlerle hedef alınmasını doğru bulmadığını, Batı'yı Türkiye'ye düşman gibi gösteren söylemlerin doğruyu yansıtmadığını kaydeden Rasmussen, "Bizi Türkiye'nin düşmanı olarak değerlendirmek bir hata" diye konuştu.

Rasmussen, "ABD ile Türkiye'nin Suriye'de, YPG ve Kürtler konusunda derin görüş ayrılıkları var. Farklılaşan çıkarlar müttefikleri yol ayrımına mı sürüklüyor?" sorusunda şu yanıtı verdi:

"Yol ayrımına sürükleme potansiyeli var. Şimdi Rusya, İran ve Türkiye'nin Ortadoğu'da, başta Suriye ve Kürtler konusunu ele almak üzere bir araya geldiğine tanıklık ediyoruz. Ortadoğu ziyaretinden yeni döndüm ve bu güç dengesi kayması olarak ifade edilebilecek gelişmelerden ötürü bölgede, özellikle Körfez ülkelerinde büyük bir endişe duyulduğunu ifade etmek zorundayım. Bu sürecin istikrarsızlığa yol açma potansiyeli olduğu gibi NATO içinde de bölünmeye yol açma ihtimali var. Bunu önlemek zorundayız."

TÜRKİYE ENDİŞE DUYMALI

NATO'nun Türkiye'nin güvenliği için oluşturduğu garantinin temelinde ABD'nin çok büyük bir ağırlığı olduğunu anımsatan Rasmussen, "Türkiye ABD ile ilişkilerinin kötüleşmesinden endişe duymalı" görüşünü de sözlerine ekledi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.