"NATOyolu ile NATOyolu Fatih Camii" ismine tepki!

"NATOyolu ile NATOyolu Fatih Camii" ismine tepki!

Vatan Partisi, Mamak'taki "NATOyolu Caddesi" ismini "ATAyolu Caddesi" olarak değiştirilmesini istedi.

Vatan Partisi Ankara İl Başkanlığı, Mamak ilçesindeki 'Natoyolu' caddesinin isminin 'Atayolu' olarak değiştirilmesi için imza kampanyası düzenledi.

 

Natoyolu Caddesi'nde toplanan partililer, 'Natoyolu Atayolu olsun', 'NATO müttefik değil düşmandır', 'NATO'dan çıkalım FETÖ'nün kökü kazınsın', 'Atatürk düşmanı NATO'dan çıkalım' yazılı pankartlar açtı.

Grup, "Natoyolu değil Atayolu istiyoruz", "Natoyolu düşman yolu Atayolu kurtuluş yolu" ve "Natoyolu kalksın Atayolu olsun" sloganları attı.

Vatan Partisi Ankara İl Başkanı Ercan Enç yaptığı açıklamada, caddenin Mamak ilçesinin en işlek caddelerinden olduğunu, her gün binlerce vatandaşın bu caddenin tabelasıyla karşı karşıya geldiğini ifade etti.

Enç, "En işlek caddelerimizden birine Türkiyemiz için güvenlik sorunu olan emperyalist bir savaş aygıtının ismini vermek büyük bir talihsizlik olmuştur" dedi.

cadde-001.png

Vatan Partisi’nin tepkilerin ardından Mamak'taki Fatih Camii'nin ismindeki "NATOyolu" ibaresinin de silindiği bildirildi.

 

Cengizhan Mahallesi, "ATAyolu" Caddesi, No. 321-1 adresinde bulunan Fatih Camii'nin 2010 yılında başlayan inşaatı sürecinde duvarında kabartma biçiminde "Natoyolu Fatih Camii" ismi bulunuyordu. 2017 yılında Mamak İlçe Müftülüğü tarafından teslim alınan camide kabartmanın üstü kapatılarak "Ege Mahallesi Fatih Camii" tabelası asıldı. 

 

MamakHavadis.com'un ulaştığı kaynaklar, isim değişikliğinde, Mamak İlçe Müftüsü Ramazan Ilıkkan'ın konuyla ilgili duyarlılığına vurgu yapıyorlar. Ilıkkan, Şubat-2017'ye dek Almanya'nın Düsseldorf kentinde Türkiye Cumhuriyeti adına Din Hizmetleri Ataşesi olarak görev yapıyordu. O dönem Almanya'daki FETÖ yapılanması hakkında bilgi toplayıp Diyanet İşleri Başkanlığı'na rapor ettiği ileri sürülen Diyanet personeli, Türkiye ve Almanya arasında sözde "casusluk" tartışması yaşanmasına neden olmuştu. Ramazan Ilıkkan bu süreçte, Düsseldorf'taki görev süresi dolduğu için Türkiye'ye dönmüş ve hemen ardından 24 Şubat 2017'de Mamak İlçe Müftülüğü'ne atanmıştı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.