Nazan Şara Şatana’nın  14. kitabı "Türk Zinciri" raflarda satışa çıktı

Nazan Şara Şatana’nın 14. kitabı "Türk Zinciri" raflarda satışa çıktı

Nazan Şara Şatana’nın 14. kitabı "Türk Zinciri" raflarda yerini aldı

Meslek hayatına gazetecilik yaparak başlayan, sonrasında turizme geçen ve orada üst düzey yöneticiyken yazmaya karar veren ve şimdilerin en çok okur sayısı olan yazarlarından tarihi roman yazarı Nazan Şara ŞATANA’nın merakla beklenen Türk Zinciri isimli kitabı Ulak Yayınevi tarafından yayınlanarak kitapçıların raflarında yerini aldı.

Kitap çıkar çıkmaz yoğun ilgi gördü ve bu yıl 38. kez yapılan İstanbul Kitap Fuarı’nda da tanıtıldı.

Fuarda Türk Zinciri adlı kitabını imzalamak için gelen Nazan Şara Şatana’ya Tuğba Özay’dan da destek geldi. Kendi imza gününden 1 gün önce sadece destek olmak için İstanbul’un bir köşesinden diğer köşesine giden Özay; Bugün Nazan hanıma destek vermek için buradayım o çok önemli bir yazar. Lütfen Türk Zincirini okuyunuz. dedi…

 

Türk Zinciri’nin konusu:

Bugüne kadar Türklerle ilgili , türk tarihiyle ilgili binlerce kitap yazıldı. Filmler çekildi, tiyatrolar sahnelendi. Okul kitaplarından ya da belgesel niteliğinde ki kitaplardan çok azımızın aklında gerçekler kalıyor. Ama seyrettiğimiz bir filmi pek unutmayız. Görsel hafıza daha güçlü.

Yazar Nazan Şara Şatana belki de bir ilke imza atmış. Türklüğü, çıktığı bir zaman yolculuğunda öğrenmiş. Öğrenmiş diyoruz çünkü en iyi öğrenme şekli yaşayarak olanı.

Yazar, yeni Türk kitabını yazmak için Amasra’da yakın bir kız arkadaşının evine gider. Her yazarın ihtiyacı olan sessizlik ve sükunet için buna ihtiyaç vardır. Ecrin, Amasra’da ki evin karşı durağında kendisini izleyen adamla çıkacaktır bu yolculuğa.

Kimlerle karşılaşır kimlerle. Oğuz Kaan, Hakan Su, Dedem Korkut, Umay ana ve daha niceleri ...


Bir çadıra getirirler Ecrini. İçeri girdiğinde çok güzel bir kadın karşısındadır. İnanamaz gözlerine . tarihin tek Türk kadın komutanı TOMRİS HATUN duruyordur. Onunla sohbet eder.

Zümrüt’ü Anka kuşu ile yolculuk yapar. Bütün bunlar olurken diğer taraftan kalbi öyle hızlı atar ki , çok uzun zamandır unuttuğu aşk gelip, bu zaman yolculuğunda bulmuştur onu.
Ne tuhaf. Adamın adı bile yoktur. Varsın adı da olmasındır.

Öyle dokunmuştur ki Ecrinin kalbine , ona zaten AŞK demiştir .

Büyük İskender’le sohbet eder. Söylese birine herkes delirmiş derdi. Acaba şimdilerin astral seyahat yapıyorum dedikleri gibi Ecrin de , o dönemlere mi astral seyahat yapmıştı?

Şimdi anlıyordu neden Türkler ARİ ırktı. Neden Türk deyince şöyle bir irkiliyordu herkes. Allah’ın lütfu neydi bu insanlara ?

İşte hepsini artık biliyordu. Çünkü içlerinde yaşadı, seyretti, izledi.

Ve artık ezberden değil gönülden söylüyordu “ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE “ diye.

Bu kitap bir kültür mirasıdır. Çocuklara ve gelecek nesillere hiç sıkılmadan okuyacakları değil, izleyecekleri bir kitap sunuyor yazar. Sanki satırlarının yönetmenliğini yapmış.

Gerçekleri Gönüller’e unutulmamak adına fantastik üslup ile yazan Nazan Şara , aslında kafalarda da şöyle bir soru bırakıyor.

‘ Bu kitap ancak böyle bir yolculuğu yapmış biri tarafından yazılabilirdi. ‘

14. Eseri ile yine muhteşem bir hediye sunmuş yazar okurlarına ve Türk milletine ve yazar bizlere son yılların en güzel hediyelerinden birini verdi.

Nazan Şara Şatana kimdir?

Şeyh Şamil'in soyundan gelen Nazan Şara Şatana, meslek hayatına gazetecilik yaparak başlayan, sonrasında turizme geçen ve orada üst düzey yöneticisi iken yazmaya karar veren şimdilerin en çok okur sayısına sahip yazarlarındandır.

Roman yazarı Nazan Şara Şatana aynı zamanda da şair ve ressamdır.

Televizyon programcılığı yapan sunucu gazeteci yazar Nazan Şara Şatana'nın şu ana kadar 14 kitabı yayınlanmıştır.

Senaryosunu yazdığı iki sinema filmi mevcuttur. Yurt içi ve yurt dışı birçok gazetede de köşe yazarlığı yapmakta, röportaj ve haber yayınlamaktadır. Kitapları Büyük Millet Meclisi ve Devlet Kütüphanesine kabul edilmiştir. Birçok ödülleri mevcut olan Araştırmacı Gazeteci Nazan Şara Şatana'nın Mitoloji ve Otel seri kitapları da mevcuttur.

Yazarın Diğer Kitapları:

Asar Şamil ve Rus Terzi

Havada Kekik Kokusu Vardı

Şarkın Modern Gelini Şehribbahar,

Hekim Ali Suavi Efendi

Otel

Bir Uzun Gece

Kapadokya, Beyaz Atlar Ülkesi

Zeus’un Aşkları

Herakles’in Kadınları

Belkıs – Yağmur Şimdi Yağacak

Esir Türk Kızları

Osmanlı Perisi

Topkapı Şifresi

Ayasofya’da Gece Buluşması

Yosma-Osmanlı’da Kaldırım Serçesi

 

 

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.